自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

廷廷媽 發表於 18-7-13 16:01
不如請個家務助理, 買埋餸去你屋企煮......

邊度請呀?好想吃住家菜

公爵府

Chowying 發表於 18-7-12 21:46
呢間好似唔貴,但我冇試過嫁

https://www.festyle.hk/first-step?gclid=CjwKCAjwypjVBRANEiwAJ ...

佢煮好送來?定生嘅,洗切好送來?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

20020116 發表於 18-7-13 16:13
佢煮好送來?定生嘅,洗切好送來?

生既,餸包咁,我見佢唔太貴,有時我都想試吓

總有離別的時候

男爵府

DFSON 發表於 18-7-13 13:16
我用過一間,不過只送沙田區,你住邊區?
請PM我聯絡方法,謝謝!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Chowying 發表於 18-7-13 16:15
生既,餸包咁,我見佢唔太貴,有時我都想試吓

幾好喎

大宅

mandy952 發表於 18-7-12 22:17
一定貴過自己買,攪得黎出街食仲好

同意,又贵又要煮,洗碗

大宅

東區

侯爵府

mandy952 發表於 18-7-12 22:17
一定貴過自己買,攪得黎出街食仲好

根本佢同街小菜一樣價錢,仲要唔知佢煑成點

男爵府

沙田有興趣

子爵府

回覆樓主

冇用過,原本都有興趣試下,但實在價錢不吸引之餘仲要唔知俾咩你。不如將就一下用frozen meat, 自己辛苦小小之前一晚整定,返到黎即煮或者朝早返工前校時間制。菜果d 買定一星期,頭三日就菜,尾果兩日瓜。

大宅

回覆樓主

Cookeasy 煮餸易
係東華三院既社企

大宅

回覆樓主

我幾年前有問過價,但係好貴!講緊2人晚餐,蕃茄炒蛋都要收$4-50蚊,幫你買條普通魚又$60!佢suggest 2人要3個餸,起碼$150!咁不如我出街食,仲唔駛自己洗碗!

複式洋房

mandy952 發表於 18-7-12 22:26
呢d生意係得嘅,一早有人做左啦

一直都有,你自己唔知啫。我媽都用左幾年。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

之前自己唔識煮,出街成咗兩年多,諗過揾人幫手買,煮,但重貴過出街食,你食飯時,人地都犧牲自己煮飯時間煮俾你食,又點會平,結果自己上網逐樣學,其實而家D嘢樣樣貴,自己煮都唔係平好多,但至少可以健康D

禁止訪問

回覆樓主:

民房

回覆 Cc2017cc 的帖子

一直幫襯開fresh to go4、5年, 本來都覺得貴,但係用過之後覺得物有所值。 佢用料同出邊其他的都唔同, 我食得好放心, 全家都好啱食, 而且慳番好多時間做其他嘢。 已經介紹咗好多朋友,都讚!

民房

回覆 panyeung 的帖子

fresh to go

已刪除用户

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

53元起一個餸, 不如茶餐廳外賣, 唔使煮乾手淨腳, 留番時間同小朋友玩樂又慳錢, 正。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至