跳至

首頁

尾頁

複式洋房

any good migration agent to recommend?
do you think it is necessary to use one ??

別墅

jackychun77 發表於 18-7-13 00:05
any good migration agent to recommend?
do you think it is necessary to use one ??

呢個世界就係用錢買時間
唔想煩 想smooth啲就用
自己搞就要出心又出力
冇話搞唔到嘅
好多人都冇用agent
睇你點睇姐

Btw 我就係用錢買時間啲人

複式洋房

別墅

jackychun77 發表於 18-7-13 20:07

Pm-ed

大宅

回覆 jackychun77 的帖子

如果係技術或專業移民,可以不用 agent.
但如果投資移民,可能用 agent 會好D, 因為投資 case 個個唔同,例又成日變,agent 支筆好重要。

不過,搵 agent 要好小心,睇下夾唔夾,我之前系香港搵個賴係低調,又話冇把握唔接,又話三十年經驗未試過失手⋯⋯佢又介紹個會計師幫我做盤數(好貴,個agent 當然會濕腳),結果⋯⋯半年過去了,乜都做唔到,盤數一pack shit; 又話我個 case 好復雜...Then 我覺得係時候斬
纜⋯⋯蝕咗 50% 既 agent deposit( 即是 25% of total), 都算,最傷係果筆會計師費,好陰公。

好彩我未被打沉, 痛定思痛, 當買個教訓, 之後⋯我太太無意中竟然搵到個澳洲 agent, 真係不同的,D溝通, 佢D認知⋯⋯不用幾個月, 文件 Submitted 晒, 州政府提名 ok 了,而家等緊批 visa( 當然個官應該仲未睇我文件, 批唔批都未知)。
但點都好, 中間不需乜師乜師費,agent 費用也比香港的 agent 比一載

大宅

joyjj 發表於 18-7-19 08:55

可以分享下你用咩agent
同埋係技術移民嗎?

大宅

回覆 januscyy 的帖子

我係投資移民

複式洋房

回覆 joyjj 的帖子

can u pm the information

複式洋房

jackychun77 發表於 18-7-13 00:05

Ray White ?

複式洋房

我以前用 HILLS MIGRATION & EDUCATION SERVICES, 在澳洲的, 香港人, 好好!

洋房

請問可以PM 我AGENT 資料及費用嗎?因我都想申請澳洲188B 的投資移民.謝謝!

別墅

Please pm me also, thanks!

大宅

Please pM the agent info, thanks

複式洋房

joyjj 發表於 18-7-20 07:36
回覆 januscyy 的帖子

我係投資移民

Hi, 可以pm我你 agent資料嗎?

大宅

可以pm我agent資料嗎?

大宅

回覆 joyjj 的帖子

188b轉 888需唔需要移民顧問?

大宅

回覆 Cstsang 的帖子

問得好,隔離個 post 有人討論緊尼樣嘢了,我都唔知,而最大問題係,到目前為止,我未聽過有人已過咗 188 果 4 年期開始要申請 888, 所以冇得參考

伯爵府

joyjj 發表於 18-11-29 23:29
回覆 Cstsang 的帖子

問得好,隔離個 post 有人討論緊尼樣嘢了,我都唔知,而最大問題係,到目前為止,我 ...

joyjj你好!想問你搵agent搞188B佢係咪會幫你搞埋盤數?? 可以PM agent 資料俾我嗎?

別墅

Ray white 係地產代理,唔作移民的

別墅

我知有個專業人士係幫作移民的,搞188投資移民最好搵agent因為牽涉法律問題,同埋佢地專業又幫省了很多時間,個agent係香港,澳洲牌的律師同移民顧問,有friend用過話好同價錢合理又專業,大家要可以pm我,只是希望可以幫到你們順利申請移民。

首頁

尾頁

跳至