影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Paris 發表於 18-9-20 14:07
各有各好睇,無得比。延禧緊湊同睇得爽。也欣賞佢的服裝,境頭。畫面古典素雅,色彩運用的是「莫蘭迪色」, ...

延禧劇情有說服力嗎?之前睇個幾套個結局都爛得很,或者拖長黎做
唔敢隨便開大陸劇,套套都50+集

侯爵府

starry_night 發表於 18-9-20 15:15
延禧劇情有說服力嗎?之前睇個幾套個結局都爛得很,或者拖長黎做
...

呢套童話式, 我唔知點樣為之有說服力, 我個人就睇得幾開心, 每人把尺唔同, 譬如我睇男神機械人跳船,覺得唔合理 , 睇劇好過人化, 不能一概而論。

行到水窮處 坐看雲起時

侯爵府

本來睇了2集iris, 但女主太主動又吾靚,阿炳的演技同宜而家差好遠。棄劇
我會試試下再㖒鬼怪

侯爵府

starry_night 發表於 18-9-20 11:17
Eugene is about to kiss Aesin the next morning. But a guard comes in and it stops him. Too bad...
...
網上好多A和E親親的公仔,望梅梅止喝

侯爵府

Today where can we see tthe special epd? Those know where please inform.
Dramabeans has quite a thorough recap of each epd. And a lot of dicussion too

大宅

starry_night 發表於 18-9-20 15:15
...

延禧我真係覺得唔好睇,見好多人話好睇先開,越睇越唔好睇,一個小宮女可以咁大膽仲唔被斬頭我覺得好誇張,有冇可能小宮女真係可以咁聰明樣樣都比佢拆掂冇可能囉

珍珠宮

nono2010 發表於 18-9-23 09:04
延禧我真係覺得唔好睇,見好多人話好睇先開,越睇越唔好睇,一個小宮女可以咁大膽仲唔被斬頭我覺得好誇張 ...

我5分鐘都冇睇過,對陸劇一丁丁興趣都冇
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

回覆樓主:

想知今個星期冇23,24集?

侯爵府

回覆 nono2010 的帖子

29,30日播

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

...

好贊成吖,而家大陸既聚集好多都係50+,其實好多都係拖劇情,反而日劇,一般都係10集,小而精

大宅

hksarhksar 發表於 18-9-23 18:40
回覆 nono2010 的帖子

29,30日播

謝謝回覆,又要等多個星期

侯爵府

Drama3s the special epd is not worth seeing, just clips of past epd and a little bit preview at the end

侯爵府

hksarhksar 發表於 18-9-24 07:41
Drama3s the special epd is not worth seeing, just clips of past epd and a little bit preview a ...

好似係咁,少少預告,其他都是出過的片段。這幾日飯局多,我都未睇

侯爵府

D剪摺好馬虎

子爵府

bigbighei 發表於 18-9-23 09:47
我5分鐘都冇睇過,對陸劇一丁丁興趣都冇
我又係。覺得大陸可能要監控,唔係愛國、簾價抗鬼子戲,就係宮廷班女人勾心鬥角為個男人⋯

以前好多生活小品戲,查貪,好好睇,呢近幾年無哂。

大宅

artroboy 發表於 18-9-24 13:51
我又係。覺得大陸可能要監控,唔係愛國、簾價抗鬼子戲,就係宮廷班女人勾心鬥角為個男人⋯

Me too me too.只是知道宮庭後宮戲已沒有興趣,睇埋呢啲爭寵不擇手段真壞腦。我比較為朝鮮義兵的大仁大義感動!

artroboy    發表於 18-9-25 22:02
artroboy    發表於 18-9-25 22:01

侯爵府

luckybaby2003 發表於 18-9-24 21:23
Me too me too.只是知道宮庭後宮戲已沒有興趣,睇埋呢啲爭寵不擇手段真壞腦。我比較為朝鮮義兵的大仁大義 ...
我冇睇抗日劇,因我驚內容偏頗。睇陽光先生,返而學到韓國歷史。又寫劇評,英文字幕,英文拙要,想做個榜樣恰阿仔,英文可以這樣學。
陸劇鬼佬吾睇,冇英文劇砰

侯爵府

微搏好多公仔,有三傻,大佐手執音樂盒,女二,男女主床上,好得意

侯爵府

In douban thete is a passage about 徐載弼,the original historical character of eugene. Chui first fled to jp and learnt english with a missionery. He in turn went to us. With his hardwork, become a doctor. He returned to joseong for a while, taking up a post in court, and set up a school teaching lads democractic ideas. He was then back to us. He started to raise fund against jp invasion. He brought jp deed in joseong for the attention of us government. He returned to korea at age about 84. He is a decisive figure in rebirth of korea. He does not die young. Hope eugene has also a long life like him.

侯爵府

睇劇評才知背叛愛信父母的義兵,隱瞞高氏夫婦真正身份,所以高家得以平安三十年。是那集有這劇情,怎麼我沒有看到?

首頁

尾頁

跳至