想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆 wahsuesue 的帖子

睇完眼濕濕

複式洋房

siusanmum 發表於 18-7-13 11:37
回覆 wahsuesue 的帖子

董醫生有沒有同你驗免疫問題?

請問在台灣做的價錢會否比香港平?

複式洋房

回覆 tzetze 的帖子

台灣做,未計機票酒店,大概五萬

複式洋房

wahsuesue 發表於 18-7-13 17:57
佢話我子宮內膜好,指數靚,植入嘅肧胎都係中上,以佢經驗,應該冇問題

情況同你相似,我都係跟董醫生,不過5 月宣布失敗,我考慮緊,好不好再跟董醫生試多次,我地無雪胎,要重新開始

複式洋房

回覆 royleung1983 的帖子

我諗我會跟董醫生做多次,但要心理身理ready,要時間消化

複式洋房

wahsuesue 發表於 18-7-14 08:42

我諗我會跟董醫生做多次,但要心理身理ready,要時間消化 ...

其實跟董醫生係舒服,不過問過佢,再次做之使唔使 做 PGS 或 免疫 檢查,提高成功率,佢又話唔使
單純地再做一次,我怕同樣地失敗

男爵府

回覆樓主

廖醫生講其實雪胎成功率高d,我放Day 3 雪胎成功一粒。

複式洋房

如果下次佢都唔肯做pgs,會考慮轉醫生嗎?

複式洋房

wahsuesue 發表於 18-7-13 22:04
回覆 tzetze 的帖子

台灣做,未計機票酒店,大概五萬

thanks, add oil.

複式洋房

Bicanna 發表於 18-7-14 09:33
廖醫生講其實雪胎成功率高d,我放Day 3 雪胎成功一粒。

請問廖醫生全名是?

複式洋房

wahsuesue 發表於 18-7-13 13:41
回覆 siusanmum 的帖子

純個人分享

非常認同

大宅

回覆樓主:

就算流血流啡都要買支棒棒返黎驗呀, 我未到驗孕日已經流血, 好在中醫之前叫我果日要驗一次, 先知中左, 如果唔係, 我都以為自己黎m

複式洋房

wahsuesue 發表於 18-7-13 08:24
不過今次我要講,是我的第一次ivf
講下我背景先,AMH 0.75,FSH係11.8,35歲

加油,繼續努力,我做了兩之ivf,第一次33 歲在台灣,放3 粒雪胎中1粒,但孕中期,bb停心跳小產。之後第二次37歲在香港做,放1粒鮮胎中了,成功生了bb。我之前都好唔開心點解我要一個小朋友都咁難,人到唔想要都有,不過只要不放棄,始終都會等到 bb.

別墅

FattyAngelFish 發表於 18-7-13 11:29
香港成日都放新鮮胎,真係唔明點解。
係咩? 但據了解,如果病人身體黃體酮和內膜達標,可以放鮮胎。但最近醫學發現,雪胎讓病人身體休息,讓大自然調校身體回正常狀態,因有些病人會對針藥反應大,令上兩樣野指數唔靚。

別墅

yukimother 發表於 18-7-13 11:48
請教一下,放新鮮胎有咩吾好?
冇乜唔好, 只要媽媽身體黃體酮和內膜達標,可以放鮮胎。雪胎讓病人身體休息,讓大自然調校身體回正常狀態,因有些病人會對針藥反應大,令上兩樣野指數唔靚。

大宅

wahsuesue 發表於 18-7-13 08:24
不過今次我要講,是我的第一次ivf
講下我背景先,AMH 0.75,FSH係11.8,35歲
我年纪大過你時放兩個鲜胎,董e生,失败第二次,放兩個雪胎,亦係董e生,且有流啡,以為又失败,但终成功!
所以5好气餒,希望在人间

複式洋房

回覆 年糕 的帖子

多謝你們,大喊過痛過,只有自己才可以幫自己抺乾眼淚。我會重新上路,預計自己休息三個月左右,期間會食q10,做運動,另類治療,有冇jm會係十月或十一月做第二次ivf呀?

複式洋房

回覆 mmbili 的帖子

我驗埋血,hcg2,哩個數值,董醫生話代表係冇著床過,又或者著床過好快就冇左,原因不明

大宅

回覆樓主:

其實雪胎鮮胎都有其好同唔好, 鮮胎可以等身體過左對針藥既反應, 而雪胎都要冒風險就係溶既時候會爆左

複式洋房

回覆 mmbili 的帖子

明白,希望下次我可以放鮮,又有雪胎做back up la

首頁
12345...6

尾頁

跳至