自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

15週年勳章

由於我們業務環境改善,使用台幣的機會大降,現在得到司庫的同意,取消我們現有的台幣備用金流

希望JM能夠幫忙翻譯,萬分感激,謝謝!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

As a result of the continuous development of our business surroundings, use of Taiwanese dollars has been significantly reduced. Our CFO / Treasurer has authorized to terminate the Taiwanese dollars reserve fund.

翡翠宮

回覆樓主:

睇吓得唔得,至於司庫翻譯就跟番你地公司本身title會適合

子爵府

用 environment 是不是比 surroundings 好?
好奇一问。

心盲最可怕。

珍珠宮

MM2H 發表於 18-7-13 09:46
As a result of the continuous development of our business surroundings, use of Taiwanese dollars has ...

大宅

15週年勳章

MM2H 發表於 18-7-13 09:48
睇吓得唔得,至於司庫翻譯就跟番你地公司本身title會適合

謝謝jm

寶石宮

2023年兔年勳章

As a result of the continuous development of our business surroundings, use of Taiwanese dollars has ...

翡翠宮

fwp 發表於 18-7-13 09:54
用 environment 是不是比 surroundings 好?
好奇一问。

都冇問題,視乎工種都會有少少分別

翡翠宮

vanchoibb 發表於 18-7-13 09:57
謝謝jm

希望啱用,如另一jm提議,surroundings or environment,你再調整吓

子爵府

MM2H 發表於 18-7-13 10:02
希望啱用,如另一jm提議,surroundings or environment,你再調整吓
我唔懂,我来学习。献羞。
心盲最可怕。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

fwp 發表於 18-7-13 11:11
我唔懂,我来学习。献羞。

你 係咪上次幫手作英文信嗰位呀
不要從別人的嘴裡去認識我

瑪瑙宮

Not mention improve

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-13 11:20
你 係咪上次幫手作英文信嗰位呀
是,学习和练习一下写信。献羞。
心盲最可怕。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fwp 發表於 18-7-13 12:02

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

fwp 發表於 18-7-13 12:02

叻得黎謙虛

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-13 12:17
叻得黎謙虛
我唔叻,e 度 d JM 好多都好叻,写错有人会话我知。大家一起学习,一起进步。
心盲最可怕。

寶石宮

fwp 發表於 18-7-13 14:03
我唔叻,e 度 d JM 好多都好叻,写错有人会话我知。大家一起学习,一起进步。 ...

寶石宮

2023年兔年勳章

fwp 發表於 18-7-13 14:03
我唔叻,e 度 d JM 好多都好叻,写错有人会话我知。大家一起学习,一起进步。 ...

集思廣益

子爵府

免费补习
心盲最可怕。

首頁

尾頁

跳至