想問有無jm肚皮厚,難feel到胎動?

apple0426
|
現在28週了,開始打算數胎動,但E生說肚皮厚比較難feel到,應該點數好?有冇媽媽有此情況可以分享下?
DAYPOPO
|
apple0426 發表於 18-7-13 09:50
現在28週了,開始打算數胎動,但E生說肚皮厚比較難feel到,應該點數好?有冇媽媽有此情況可以分享下?
...

我都係肚皮厚,但好早就感受到胎動
apple0426
|
DAYPOPO 發表於 18-7-13 11:32
我都係肚皮厚,但好早就感受到胎動

我都感受到,但好微弱,同唔知係咪阿B性格靜定點
haha748494
|
我肚腩好大,但到懷孕後期都會feel到,可能BB文靜。
apple0426
|
haha748494 發表於 18-7-13 16:56
我肚腩好大,但到懷孕後期都會feel到,可能BB文靜。

可能係,E生有冇話你肚皮厚,懷孕後期幾多週丫?
haha748494
|
回覆 apple0426 的帖子

醫生冇話我,我自己覺得肚腩大,加上我三粒子宮肌瘤。BB空間細,但都可以feel到。
Carmen8080
|
我未有bb都有大肚腩 仲要係超大 23weeks 依加胎動好明顯
jessieyip28
|
我26 wks 都係feel 到好微,可能自己脂肪多
pigpiglamlam
|
我肚皮都厚,20w開始有胎動,都好容易feel到,可能我個b好動
apple0426
|
jessieyip28 發表於 18-7-14 01:15
我26 wks 都係feel 到好微,可能自己脂肪多

咁全日次數郁得多嘛?
apple0426
|
pigpiglamlam 發表於 18-7-14 01:52
我肚皮都厚,20w開始有胎動,都好容易feel到,可能我個b好動

E生話你厚嘛?
kevama
|
我當初20w覺得自己feel到,同醫生講,佢話我較肥胖未必真係感受到,叫我等下。我去到後期先真正確實frel到哩
apple0426
|
kevama 發表於 18-7-14 09:52
我當初20w覺得自己feel到,同醫生講,佢話我較肥胖未必真係感受到,叫我等下。我去到後期先真正確實frel到 ...

但會唔會後期都係feel到好微同次數頻繁?
kevama
|
apple0426 發表於 18-7-14 09:59
但會唔會後期都係feel到好微同次數頻繁?

去到真後期,bb夠力都係會睇到肚皮比佢踢到震架
apple0426
|
kevama 發表於 18-7-14 10:27
去到真後期,bb夠力都係會睇到肚皮比佢踢到震架

後期大約幾週?
pigpiglamlam
|
apple0426 發表於 18-7-14 08:13
E生話你厚嘛?

唔係,我自己覺得厚
勞氣小妹
|
我肚皮都算厚,大約23w開始feel到胎動
而家28w訓較佢郁得勁好多
但我又訓得到
kevama
|
apple0426 發表於 18-7-14 12:01
後期大約幾週?

我去到31w 會見到佢踢肚,但唔會似其他人拍到video咁激
apple0426
|
kevama 發表於 18-7-14 14:13
我去到31w 會見到佢踢肚,但唔會似其他人拍到video咁激

我有見其他人影到好勁
lwmlky
|
我18WEEK 就FEEL 到微弱胎動,但郁得好少,到而家28WEEK 佢就好活躍啦