0-6個月

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB 出院一直飲illuma 到而家都2個半月,而家差唔多成20磅!而家飲緊5安奶,約3.5小時飲一次!
大家個B會唔會特別大隻?

禁止訪問

男爵府

senchacha 發表於 18-7-13 14:45
呀b而家食緊都幾好呀,d肉都結實,都跟到生長線呀

有無超出生長線?我都唔知到底係BB吸收定太大食

珍珠宮

回覆樓主

我同事個BB都算頗大隻

大宅

回覆樓主:

我個女1歲都係20磅咋,會唔會係癡肥呀

男爵府

asukav6 發表於 18-7-13 18:43
我個女1歲都係20磅咋,會唔會係癡肥呀

而家先2.5月大著緊中碼,開始準備小小逼逼地⋯雖然BB長肉應該開心,但好似太誇張,同一個6個月大既BB一樣咁大隻!
但我望落去又得塊面包包地,脾仔又啖啖肉⋯其他位置又唔覺特別肥!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

咁睇黎你BB同隻奶粉好夾得黎喔

男爵府

回覆樓主

20磅!我還以為我囝囝大隻,原來一山還有一山高我囝4個月20磅,下週一返健康院可能又會畀姑娘話太肥需要見醫生⋯⋯

男爵府

cindywy 發表於 18-7-14 23:50
20磅!我還以為我囝囝大隻,原來一山還有一山高我囝4個月20磅,下週一返健康院可能又會畀姑娘話太肥 ...

希望唔洗減肥啦⋯我仲要等到8月尾先去健康院打針!

大宅

HI,我B都係由出世飲到依家(2個半月),2。9KG>5。2KG,由中細瑪B 變了中碼B~3。5小時飲4安。。但成日好似都唔夠飽,今日開始畀5安~~不過20磅,好似重得滯,BB 本身係唔係都係大碼B?

男爵府

yaka001 發表於 18-7-16 11:03
HI,我B都係由出世飲到依家(2個半月),2。9KG>5。2KG,由中細瑪B 變了中碼B~3。5小時 ...

我個B出世3.4kg(中碼B)...2個月個陣去打針就6.8kg,而家2個半月重量去到接近20磅,因為我係屋企抱住佢量體重!
飲緊5安,3-3.5小時飲1次!我諗緊係咪個B太大食。怕變左XXL碼B比姑娘叫減肥

大宅

你BB會唔會食完都想繼續食?定係夠,佢就會自己唔食?
有D BB食得飽, 會嘔返出來。
我BB就係食完仲想再食。。我先決定加。。我都怕會食大佢個胃。。
不過之前E院又話佢想食就畀佢食。。。同埋之後佢會有厭奶期~所以唔髮擔心~

男爵府

yaka001 發表於 18-7-16 11:52
你BB會唔會食完都想繼續食?定係夠,佢就會自己唔食?
有D BB食得飽, 會嘔返出來。
我BB就係食完 ...

係佢自己要食,有時仲唔知抽起邊條根仲想食係到喊⋯佢平時食一半唔食我都唔會逼佢飲晒,唔會限佢要等到夠鐘先準開餐,提早餓照沖比佢飲

大宅

係。。。我都諗緊隻奶粉係唔係唔夠飽肚。。我女次次都食哂,仲要無得剩。。。食完唔夠就喊下~哈哈~不過吸收都係好事,去埋健康院,佢係生長線之內~你就放心~

大宅

我b都飲illuma,5個月仍是細碼b...得十幾磅

別墅

leungmui08 發表於 18-7-16 18:11

我女女又係,出世有7磅,依家4個幾月生長線得3

洋房

leungmui08 發表於 18-7-16 18:11

我個仔都係,個零月開始飲illuma, 依家4個月6.1kg, 生長線係15-25之間

禁止訪問

大宅

kaman0617 發表於 18-7-13 10:34
BB 出院一直飲illuma 到而家都2個半月,而家差唔多成20磅!而家飲緊5安奶,約3.5小時飲一次!
大家個B會唔 ...

bb 出世都係大碼b?
我隻b都係2.5個月,全人奶,3個鐘一次每次5安,12磅重渣⋯⋯相反我朋友隻b都係全人奶,超重(實質數字無問),俾健康院叫佢減肥。
可能關bb吸收事多

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至