想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

今日排卵後第11日,白板,喺公司突然喊左一場,我真心好累,有d想了結生命,我不配做女人,明明喺仁安check過晒雙方無任何引起不育既問題,為何咁難中。。。。。

禁止訪問

大宅

喜歡你更多 發表於 18-7-13 13:24
jm加油,試下用人工方法啦!做下運動會對呢方面有幫助。

人工$15000只得15%機率,無能力。運動我每晚都有做,每日食好多supplement 同中藥,唔中就係唔中。

男爵府

aryan412 發表於 18-7-13 14:28
人工$15000只得15%機率,無能力。運動我每晚都有做,每日食好多supplement 同中藥,唔中就係唔中。
...

兩個冇問題總好過我老公D精有問題,有沒有check下排卵先交功課?我備孕左三四年由未高o等到高o都得個吉,人工又失敗!你排左政府未?

別墅

aryan412 發表於 18-7-13 12:59
今日排卵後第11日,白板,喺公司突然喊左一場,我真心好累,有d想了結生命,我不配做女人,明明喺仁安check ...

Same feeling here... ivf..pgs都做埋都係失敗。。

大宅

Carmen1603 發表於 18-7-13 14:32
兩個冇問題總好過我老公D精有問題,有沒有check下排卵先交功課?我備孕左三四年由未高o等到高o都得個吉, ...

我5已排廣華,出年3月先評估,我每個月都用紅d同哈哈笑check排卵,亦好勤力,亦每日量體溫,愈勤力付出即愈無運。

大宅

anGie818 發表於 18-7-13 14:34
Same feeling here... ivf..pgs都做埋都係失敗。。

我而家有輕微抑燥症,奶奶由我結婚一個月催到而家,mark低我m期,成日話我虛,每日一齊住我成日幻想殺死佢。

大宅

回覆 aryan412 的帖子

試下浸下腳

大宅

回覆樓主:

放鬆一下,壓力大都會有影響。

大宅

aryan412 發表於 18-7-13 14:50
我而家有輕微抑燥症,奶奶由我結婚一個月催到而家,mark低我m期,成日話我虛,每日一齊住我成日幻想殺死佢 ...
有無可能2公婆搬出黎唔一齊住 壓力細好多架
或者 適當時候 發下奶奶脾氣
可能心情會鬆啲~

大宅

ks1201 發表於 18-7-13 14:51
回覆 aryan412 的帖子

試下浸下腳

我有呀,仲去蒸身蒸腳,其實所有對備孕有幫助既我通通試晒啦。

大宅

babybeans 發表於 18-7-13 15:12
有無可能2公婆搬出黎唔一齊住 壓力細好多架
或者 適當時候 發下奶奶脾氣
可能心情會鬆啲~

除中抽中居屋,否則無能力。

複式洋房

我而家有輕微抑燥症,奶奶由我結婚一個月催到而家,mark低我m期,成日話我虛,每日一齊住我成日幻想殺死佢 ...

叫你老公同佢媽傾下,唔好比咁大壓力你
因為真係好影響心情
加油呀,我今個月都唔中
老公話bb係上天既禮物,可能我地未夠好收禮物喎
咁⋯⋯我唯有將自己再變好啲,等阿b來搵我

大宅

momolovefd 發表於 18-7-13 15:31
叫你老公同佢媽傾下,唔好比咁大壓力你
因為真係好影響心情
加油呀,我今個月都唔中

我當初都好似你咁,但真係好攰。

大宅

2024勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 開心吸收勳章

雖然我唔係好識懷孕前o既準備事宜, 但都好想分享一下我朋友的經驗比你們JM 作參考.

朋友當年都係努力咗兩至三年也不能成孕,她亦CHECK 了卵子及精子也是正常, 最後她從別人口中得知可以CHECK 下輸卵管, 點知真係CHECK到輸卵管塞咗, 她便立即去醫院通返佢( 但過程她沒有詳細交代給我知,只是話係小手術而已), 結果通返後不久便有了BB.
現在她的小朋友也三年級了.

因我唔太認識懷孕或備孕之間的事情, 以上只是朋友向我的分享, 也想分享給你們備孕的JM, 希望這小小的分享給你們帶來少少的幫助. ^^

複式洋房

aryan412 發表於 18-7-13 15:38
我當初都好似你咁,但真係好攰。

或者真係緣份來呢
緣份未到,我地都控制唔到

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

其實心態同情緒都好重要架。叫你奶奶安靜下啦。有無bb 係人決定不到。有d人幾幾十萬甚至幾百萬。都不成功。有d人 食晒藥用晒套都照中...真係唔係你控制得到。

可能個天覺得你未準備好。試想想下你有自殺和殺奶奶既心態。即係情緒未穩。個天咪覺得你未準備好囉。不如想開一點每個月平常心。有人試過好似你咁咩都食晒做晒都得唔到。放棄再做。之後有左...既人大有人在。愈急愈不成事。不如你試下咁諗。每一個月照check 排卵驗孕。有就係獎勵你無咪感恩你仲健健康康生活到。係咪?

有無小朋友你都好幸福架。因為仲有老公仲有穩定生活。

男爵府

所以我頭一年冇之後已經同所有人講我冇啉住生,廢事煩,包括自己阿媽都唔講,iui都唔講,不過我唔係同奶奶一齊住。

男爵府

同埋間唔中啉下唔生有唔生嘅好,唔洗煩,下半生好自由,萬一將來冇自己都易D接受,而家2018年想法唔同以前,生B養B教B唔容易,唔生有唔生嘅好處,生唔到我希望老公長命百歲陪我耐D!呢D係我嘅啉法

大宅

你地唔搬出去住?或者搬開住好快有好消息

首頁
12345...6

尾頁

跳至