想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

小小師奶 發表於 18-7-15 18:38
甘試下做運動! 做d暖宮既野,我果排有用熱水浸腳

都有我同老公每晚做一小時運動,每晚浸腳,暖袋敷腰補腎,你地講得出既我肯定有做,我好努力,坊間所有有幫助我都有試,但個天對我好衰,唔比我中。

別墅

aryan412 發表於 18-7-15 18:56
都有我同老公每晚做一小時運動,每晚浸腳,暖袋敷腰補腎,你地講得出既我肯定有做,我好努力, ...

吾好甘諗! 我好明白,果時我怕自己宮寒,日日似薑茶,浸腳,食supplements,中藥,真係要做既都做曬! 可能緣份未到! 盡量放鬆自己! 或者搵野分散下自己注意! 加油! 吾好放棄! bb 會黎搵你

大宅

Chunbbmum 發表於 18-7-13 15:39
雖然我唔係好識懷孕前o既準備事宜, 但都好想分享一下我朋友的經驗比你們JM 作參考.

朋友當年都係努力咗兩 ...

多謝分享,我最近都去驗,等報告結果

大宅

aryan412 發表於 18-7-13 16:37
大妹有象徵性比3.4千,細妹剛放榜,6299第一時間叫我老公比讀高級文憑學費,仲要叫我地送電腦做獎勵,我火 ...

對住6299真係有壓力,男家經濟又靠你老公,真係辛苦晒

男爵府

aryan412 發表於 18-7-13 16:29

係,佢地好早已經靠個仔果2萬人工養1家5口,佢地每日只識 ...

咪講lor, 生仔冇錢養,一個男人2萬蚊養咁多個,冇本事~ 等你奶奶檢討下啦。

複式洋房

aryan412 發表於 18-7-15 18:56
都有我同老公每晚做一小時運動,每晚浸腳,暖袋敷腰補腎,你地講得出既我肯定有做,我好努力, ...

你唔好諗野咁負面啦,你咁大壓力心情又唔好係好大影響嫁,我之前又係試左一年都唔得,其間又食中藥,又唔食生野,頭髮唔染,dodo 完第日行路都細力行,搞到成日心跳加速,一直唔成功, 到我半放棄狀態,諗住染下髪去旅行食下生野,回來再算,竟然就中左。你諗下依家未有,可能個天覺得你有野未準備好,到你改變心態bb 一定好快來搵你,祝好孕

大宅

Huiting 發表於 18-7-16 13:43
你唔好諗野咁負面啦,你咁大壓力心情又唔好係好大影響嫁,我之前又係試左一年都唔得,其間又食中藥,又唔 ...

但我等得,男家唔等得呢,佢地開始數我讚第二個女人好生養,今年再無,我肯定佢會叫我老公同我離婚。

複式洋房

aryan412 發表於 18-7-16 13:49
但我等得,男家唔等得呢,佢地開始數我讚第二個女人好生養,今年再無,我肯定佢會叫我老公同我離婚。
...

生仔係一生既責任,唔係為左討好旁人,維繫感情既用具,如果屋企人會因為咁拆散你地,而你老公又會照做既,我諗你要重新評估下你地之間有無問題?

複式洋房

...

唔好意思,可能我直接左,但我覺得真係唔係為左旁人去做呢件事,做好自己,唔好咁大壓力先係正確態度,而且對將來bb 都會好一點

大宅

...

咁你老公係咪做得出先
如果係呢個家要唔要都把
生仔機器咩
2公婆原來就因為對方先一齊拍拖結婚架嘛

大宅

bbooeeyybb 發表於 18-7-16 13:59
咁你老公係咪做得出先
如果係呢個家要唔要都把
生仔機器咩

當初係我要佢同我生仔我先嫁佢,可能我set得太目標太高,我由細到大都set左28歲結婚,30歲生到一個,結果而家30歲已過一半,我迫得自己好緊,我覺得我個人生規劃破左,加上同事親戚都唱我高齡生唔出,我唔想衰比人睇。

大宅

Huiting 發表於 18-7-16 13:56
唔好意思,可能我直接左,但我覺得真係唔係為左旁人去做呢件事,做好自己,唔好咁大壓力先係正確態度,而 ...

我老公唔會,其實佢寧願買樓多過生,因為唔想生一個好似佢捱得咁辛苦要養全家。係我set得目標太高,我由細到大都set左28歲結婚,30歲生到一個,結果而家30歲已過一半,我迫得自己好緊,我覺得我個人生規劃破左,加上同事親戚都唱我高齡生唔出,我唔想衰比人睇。我係鍾意小朋友既,但有更多既不甘心令我好急一定今年內完成,所以我一過左一年已經排政府ivf,下cycle做仁安iui。

大宅

Huiting 發表於 18-7-16 13:56
唔好意思,可能我直接左,但我覺得真係唔係為左旁人去做呢件事,做好自己,唔好咁大壓力先係正確態度,而 ...

同埋可能你未試過比人唱,比奶奶由結婚一個月就催你,又話你虛,仲mark低你m期果種壓力,針唔吉到肉係唔知痛,所以,sis,做人留一線,人人經歷唔同,唔好喺人傷口灑鹽,如期言語攻擊人,不如做個安靜既cd-rom。喺呢度留得負能量都係想同路sis安慰姐,你覺得真實我地唔識諗咩?人人都知壓力影響,有咁易一嘢無晒咩。

複式洋房

aryan412 發表於 18-7-16 14:48
同埋可能你未試過比人唱,比奶奶由結婚一個月就催你,又話你虛,仲mark低你m期果種壓力,針唔吉到肉係唔知 ...

我無意思要係你傷口灑鹽,原意只想安慰你,可能我講得唔好先另你誤會,sorry

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

2018復活節勳章

大宅

okabenny 發表於 18-7-16 15:20
你去中医問吓有冇得做針灸和艾灸,真係好有用。有三個實例有兩個已經生咗一個等生,就係我太太。
...

我每個月都有做架,仲艾炙到出水泡都堅持,但。。。喺我身上都係唔work,今個月第一次試排卵藥,希望可以易中d。

大宅

aryan412 發表於 18-7-16 14:41
我老公唔會,其實佢寧願買樓多過生,因為唔想生一個好似佢捱得咁辛苦要養全家。係我set得目標太高,我由細 ...
雖然知叫你放鬆係好難 但試下停2cycle唔好理咁多..中意食咩就食咩 做咩就做咩
愈黎愈大壓力會好易有情緒病
咁樣落去 就算比你有左 都唔係好事~

至於奶奶方面
佢一催你 就同佢講 養唔到咁多個 養唔起唔生
絕啲都要 如果老公唔出聲就自己出聲
要保護自己 加油!

大宅

babybeans 發表於 18-7-16 15:31
雖然知叫你放鬆係好難 但試下停2cycle唔好理咁多..中意食咩就食咩 做咩就做咩
愈黎愈大壓力會好易有情緒病
...

其實我已經有情緒病,鬱燥症,我一見到有人報喜我就好嬲,就算係明星我都想發脾氣,我個心仲好衰希望人地小產,我好憎自己,咁既一個人點會有bb,唔死都無用。

首頁

尾頁

跳至