懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

淳熙媽咪 發表於 18-7-17 21:49
請問咁樣埋單要幾錢??
thanks

胎水有胎糞要兒科睇住接生用多咗六千幾、落手術室拎胎盤出黎用多咗三萬幾,加埋晒其他嘢全單16萬不過因為我一開始揀咗私家房所以咁貴。如果普通房嘅話估計應該十萬有找

男爵府

soyin716 發表於 18-7-17 11:05
恭喜恭喜 ,謝謝樓主分享

多謝,祝你黎緊都生產順利

男爵府

QHoneyQ 發表於 18-7-17 12:03
恭喜樓主 我都係睇陳樹仁 佢真係好好 好細心 可以令到新手媽媽好放心

係呀原來佢好多fan屎.. 我地成批6月仁安媽媽幾乎全部留院期間都係揀佢,然後出咗院都繼續搵佢打針follow up (不過佢勁難約囉我想話)

大宅

改造人 發表於 18-7-18 12:07
係呀原來佢好多fan屎.. 我地成批6月仁安媽媽幾乎全部留院期間都係揀佢,然後出咗院都繼續搵佢打 ...

打針我就約去荃灣 我係5月媽媽

男爵府

改造人 發表於 18-7-18 12:07
係呀原來佢好多fan屎.. 我地成批6月仁安媽媽幾乎全部留院期間都係揀佢,然後出咗院都繼續搵佢打 ...

吾怪之得,我见佢系醫院星期六都做到好夜。原來甘多粉c
我打針都有揾番佢,順便问下兒科問題

男爵府

QHoneyQ 發表於 18-7-18 14:02
打針我就約去荃灣 我係5月媽媽

原來你早我小小我想問去荃灣打針係唔係醫生親自拮架?我本身約咗返去仁安醫院度打,不過聽另一個媽媽講話原來醫院就係姑娘打架喎。佢地話去過馬鞍山分科度就係陳醫生打嘅。荃灣係點?我覺得比醫生打抵d吖嘛

男爵府

bbbchoco 發表於 18-7-18 14:23
吾怪之得,我见佢系醫院星期六都做到好夜。原來甘多粉c
我打針都有揾番佢,順便问下兒科問題
...

係喎,我覺得佢好似清晨到深夜都起度,好似住起醫院咁我果晚生完都夜晚十點半,佢跟埋我個B去育嬰室,沖完涼同佢影完幾十張相(幾十張!!!)再走番出黎產房門口搵我老公send相去佢手機(當時我仲等緊運落去手術室搞個胎盤),我攤起手術床上面眼尾見佢捉住我老公雞啄唔斷咁講bb嘅嘢,當時都已經十一點半,跟住最好笑係姑娘要推我入升降機送我落手術室嘞,咁我老公要跟埋落去,陳醫生話「我跟埋你落去啦,講多兩句先」,跟住跟埋我老公入lift,落埋手術室門口繼續講我老公都話「乜今次呢個醫生咁唔同嘅,幾好喎」我未見過有咁熱情友善嘅兒科。
你打針係返去醫院定係去分科診所?

大宅

改造人 發表於 18-7-18 16:20
原來你早我小小我想問去荃灣打針係唔係醫生親自拮架?我本身約咗返去仁安醫院度打,不過聽另一個 ...

荃灣係醫生打架 點解醫院反而係姑娘?係咪咁岩果次咋

男爵府

QHoneyQ 發表於 18-7-18 16:47
荃灣係醫生打架 點解醫院反而係姑娘?係咪咁岩果次咋

係囉,我都想知道果個媽媽話佢入完醫生房,醫生檢查完bb,跟住就出番去等嗌名,好似健康院咁再另外有姑娘同佢餵輪狀藥同打針... 似乎係慣常程序黎。我話唔通係醫院人流太多所以要咁樣分開做所以我問下荃灣係咪都係咁

男爵府

改造人 發表於 18-7-18 16:37

係喎,我覺得佢好似清晨到深夜都起度,好似住起醫院咁:happy ...

我系馬鞍山診所架,醫生打心理上抵d 话哂要比醫生費。不過去醫院打系咪貴d呢
題外话,我覺得陳醫生既影相技巧比較差

子爵府

回覆樓主

我岩岩都係仁安開刀生左啦一切順利

別墅

mimi26 發表於 18-7-18 18:41

我都係度呀

男爵府

bbbchoco 發表於 18-7-18 18:14
我系馬鞍山診所架,醫生打心理上抵d 话哂要比醫生費。不過去醫院打系咪貴d呢
題外 ...

好明顯佢係就咁一部手機趙埋去,狂按影相制不過邊有醫生有咁嘅影相服務吖(至少全仁安係得佢一個)真係好唔話得喇!張就下啦
同埋係呀,醫院睇係貴小小架,好似產前睇婦科都係,同一個醫生起仁安睇都係貴過起出面翹康睇

男爵府

mimi26 發表於 18-7-18 18:41

喂恭喜晒呀!好好享受你嘅五日四夜邊個醫生開刀呀你?

男爵府

SSSBBB 發表於 18-7-18 20:54
我都係度呀

你都生咗拿?

子爵府

改造人 發表於 18-7-18 20:58
喂恭喜晒呀!好好享受你嘅五日四夜邊個醫生開刀呀你?

我揾余啟文醫生

男爵府

改造人 發表於 18-7-18 20:57

好明顯佢係就咁一部手機趙埋去,狂 ...

原來其他仁安兒科醫生無影相ga? 甘佢真系吾話得,淨系影相都有排影。

男爵府

bbbchoco 發表於 18-7-18 23:15
原來其他仁安兒科醫生無影相ga? 甘佢真系吾話得,淨系影相都有排影。
...

其他醫生梗係冇啦!!睬你都傻呀係陳醫生自己主動額外做比媽媽架。育嬰室姑娘都話係得佢一個醫生會咁。所以咪話覺得佢好有heart囉!我之前試過醫院其他兒科,cool好多架,邊有佢咁好笑容咁親切,通常好似報新聞咁唧都唔笑,讀完稿就走架喇

男爵府

改造人 發表於 18-7-19 10:14

其他醫生梗係冇啦!!睬你都傻呀係陳醫生自己主動額 ...

報新聞
不過佢真係好鬼窩心。阿b打針喊佢又會抱下我個b 呵番佢。d 醫生費即刻抵番

侯爵府

bbbchoco 發表於 18-7-19 17:58
報新聞
不過佢真係好鬼窩心。阿b打針喊佢又會抱下我個b 呵番佢。d 醫生費即刻抵番 :j ...

揾佢打針幾$?

首頁
12345...7

尾頁

跳至