可推介兒科醫生嗎

babykingdom_f
|
小朋友咳左好耐都仲有痰,食左幾個月藥都仲未好,有無屯門兒科醫生推介?要有耐性細心。
謝謝
Vicki622
|
小朋友幾大呀? 咳咁耐 會唔會考慮睇中醫
captainlachoy
|
元朗屯門都睇過幾個d人話好既醫生,但最近睇新都徐梓筠發現非常唔錯,斷症準,講解好清楚詳細,非常細心,以後睇佢
candacechu
|
babykingdom_f 發表於 18-7-13 22:54
小朋友咳左好耐都仲有痰,食左幾個月藥都仲未好,有無屯門兒科醫生推介?要有耐性細心。
謝謝
...

馮家樂
Shumamaju
|
徐梓筠 very good
09daisydaisy
|
babykingdom_f 發表於 18-7-13 22:54
謝謝
...

莊立煜新都商場地下。很好
冰島極光
|
我個仔上個月又係咁,邊個都睇唔好,要睇屯院兩次急症
小平媽媽
|
新都地下有莊醫生,華都地下有源俊,馮醫生係經驗醫生,不過都幾串下
露菲亞
|
新墟陳永明
penbeggar
|
我孩子只看置樂唐繼昇,人很好,夠細心,是專科,要打電話預約。藥溫和,很適合小朋友。之前看新都某間專科,吃一次藥吐一次,唐醫生卻不會。
kayla.shan
|
新墟 陳永明
但好多人
掛號後佢會俾大概時間你
可以回家等

Vicki622
|
penbeggar 發表於 18-11-11 23:38
我孩子只看置樂唐繼昇,人很好,夠細心,是專科,要打電話預約。藥溫和,很適合小朋友。之前看新都某間專科 ...

你覺唔覺唐醫生好鐘意開抗身素?
penbeggar
|
看過8次,有2次開。通常病一周以上的一定開。有另一家(不是專科的)雖不開,但用藥太猛,孩子吃完後性情大變,脾氣很大,要停藥幾天才正常。
may_lingyan
|
penbeggar 發表於 18-11-16 23:12
看過8次,有2次開。通常病一周以上的一定開。有另一家(不是專科的)雖不開,但用藥太猛,孩子吃完後性情大變 ...

我食開蜂蜜海底椰,早前我感冒,咳了兩個星期,食藥,保湯都唔得。之後朋友介紹我食蜂蜜海底椰,兩天後就止咳了。細仔平時沒咳都會食。大仔近排咳咳,都食左3日,現在沒事了。
Vicki622
|
penbeggar 發表於 18-11-16 23:12
看過8次,有2次開。通常病一周以上的一定開。有另一家(不是專科的)雖不開,但用藥太猛,孩子吃完後性情大變 ...

我睇唐醫生四次有三次都開抗生素
penbeggar
|
如介意抗生素就不宜找唐,因他多認為應一下子壓下去免變種。旁有一家叫方定國,人很好,問得很仔細(看一個症要近20分鐘),如開抗生素會給您用或不用的選擇,藥溫和多,但不是小孩專科,看您是否介意。
sonsonia
|
penbeggar 發表於 18-12-2 21:53
如介意抗生素就不宜找唐,因他多認為應一下子壓下去免變種。旁有一家叫方定國,人很好,問得很仔細(看一個 ...

我都推介方醫生,好細心又解釋詳盡,仲會記清楚病歷,藥比較温和,唯一係要打去預約,試過成朝無人聽...
penbeggar
|
是的,上午打去多無人聽,但如能預約了很好。他通常給5天藥,我喜歡,有時只有兩天藥又要覆診很麻煩