跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 01:17
列得出呢幾項,睇得出你有做過功課;不見你提就業機會,是打算來到後退休嗎?天氣方面,你有冇親身冬天來 ...

西雅圖長時間落雨都係我擔心之一,但針冇兩頭利,比較過各個心水地區嘅優點缺點,唯有將就少少啦。 所以有可能我地最終落地生根會去portland , anyway 要到埗後先可以去體驗同視察。

公爵府

Mitch 發表於 18-7-19 01:21
哈哈,就業機會唔記得講,不過因為我兩公婆其實冇乜專長,最大經驗係機場做左十幾年,而不論我地揀邊個地 ...

如果 CX 開直航就真係太好了,而家我要飛 YVR 再轉巴士落來,兩頭都要搵人接,煩死

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 01:28
如果 CX 開直航就真係太好了,而家我要飛 YVR 再轉巴士落來,兩頭都要搵人接,煩死
...

期待2019 (emoji)(emoji)

公爵府

Mitch 發表於 18-7-19 01:30
期待2019 (emoji)(emoji)

Me too me too

In the mean time, 除左 CX 從 YVR 出入,EVA 經台北都係一個唔錯的選擇,至少唔使坐美國的航空公司,又可以停台北食下嘢玩一兩日

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 01:34

In the mean time, 除左 CX 從 YVR 出入,EVA 經台北都係一個唔錯的選擇,至少唔使坐美國 ...

我衰到諗住ANA or 日航,先停日本,shopping 完再過黎(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 01:34

In the mean time, 除左 CX 從 YVR 出入,EVA 經台北都係一個唔錯的選擇,至少唔使坐美國 ...

介唔介意講下你住邊區? pm 也可
同埋你覺得邊區啲樓價冇咁癲,學校中上,治安好 ? 我睇埋睇埋一大堆ranking 已經頭昏腦漲……… 有啲又話呢區好,但有啲又話唔係咁好,一致好評嘅地區又貴到嘔………

公爵府

Mitch 發表於 18-7-19 01:40
我衰到諗住ANA or 日航,先停日本,shopping 完再過黎(emoji)(emoji)(emoji)

ANA 日航梗係好啦,貴嘛,我大仔在三藩市,幾次放假返香港,遇着我哋去日本玩,想 join 我哋,理想就係飛日航或者 ANA,經日本做 free stop, 但次次都因為太貴放棄,寧願買一張 CX 香港來回,再加一張 CX 香港日本來回,都仲平 D

公爵府

Mitch 發表於 18-7-19 01:42
介唔介意講下你住邊區? pm 也可
同埋你覺得邊區啲樓價冇咁癲,學校中上,治安好 ? 我睇埋睇埋一大堆rank ...

PMed

複式洋房

Mitch 發表於 18-7-19 00:11
天災,治安,生活指數,學校,天氣,近加拿大,等等。 其實我仲會去視察下portland
...

我住PORTLAND AREA, 我諗你係另一個FB GROUP都問緊同一個問題 :)

大宅

ayuwind 發表於 18-7-19 07:11
我住PORTLAND AREA, 我諗你係另一個FB GROUP都問緊同一個問題 :)

有可能係我黎架(emoji)(emoji) 做緊資料搜集,請教緊唔同人意見

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 04:05
ANA 日航梗係好啦,貴嘛,我大仔在三藩市,幾次放假返香港,遇着我哋去日本玩,想 join 我哋,理想就係飛 ...

http://seattlechinesetimes.com/2018/07/18/103576/

堅料呀(emoji)(emoji)

複式洋房

Mitch 發表於 18-7-19 09:15
有可能係我黎架(emoji)(emoji) 做緊資料搜集,請教緊唔同人意見

你如果有PORTLAND野想問就隨便問

大宅

ayuwind 發表於 18-7-19 11:32
你如果有PORTLAND野想問就隨便問

好呀,我儲埋一堆pm 你(emoji) 因為老公like portland

公爵府

Mitch 發表於 18-7-19 11:23
http://seattlechinesetimes.com/2018/07/18/103576/

堅料呀(emoji)(emoji)

南早都登了

https://www.scmp.com/news/hong-kong/hong-kong-economy/article/2155921/cathay-pacific-launch-hong-kong-seattle-flights

真係太好了

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 04:08
PMed

可唔可以pm埋我呀?

我哋都準備出年返去,都想睇睇邊度校區好但屋價affordable

如果唔介意我哋幾個開個whatsapp group chat都可以

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 12:01
南早都登了

https://www.scmp.com/news/hong-kong/hong-kong-economy/article/2155921/cathay-pacific-l ...

CX FB page都公佈咗喇

儲落啲Asia miles有用喇,哈

公爵府

Mitch 發表於 18-7-19 01:40

你之前提過想喺日本買電器帶去美國,你會買咩電器?有心水推介?我想參考下。謝謝

公爵府

Honey媽媽 發表於 18-7-19 13:54
CX FB page都公佈咗喇

儲落啲Asia miles有用喇,哈

我都啱啱收到 Marco Polo 的 newsletter 宣佈開 Seattle direct flight, 見到 CX 話會用 A350 serve 呢條航線,真係太唔比面波音了,話晒呢度係波音大本營,哈哈哈

大宅

mugtaitai 發表於 18-7-19 14:37
我都啱啱收到 Marco Polo 的 newsletter 宣佈開 Seattle direct flight, 見到 CX 話會用 A350 serve 呢條 ...

不過啲時間就麻麻哋喇

香港出發
去程:CX858 23:55-21:00 (二、四、六、日)
回程:CX857 01:05-05:25+1 (一、三、五、日)

公爵府

Honey媽媽 發表於 18-7-19 15:42
不過啲時間就麻麻哋喇

香港出發
算啦,飛美加都一定有一班半夜機㗎啦,有直航已經好好,我唔苛求了

首頁
23456...7

尾頁

跳至