向户外工作嘅朋友致敬

crystal媽咪
|
今日天氣好差,時晴時大雨。 各位辛苦曬
wayland910
|
crystal媽咪 發表於 18-7-14 11:54

You all have my respect
ychang
|

對呀,大風雨中工作苦不堪言,謝謝你們。
crystal媽咪
|
ychang 發表於 18-7-14 12:03
對呀,大風雨中工作苦不堪言,謝謝你們。

我算半個戶外工作人員, 剛才見到hktv mall,佢地從車上取貨物出來, 不時又曬又淋雨。 真心覺得佢哋好辛苦
crystal媽咪
|
wayland910 發表於 18-7-14 12:02
You all have my respect

行人遇到大雨,還可以暫避一下, 户外工作人員有啲帽、雨褸都冇
koalachan2002
|
crystal媽咪 發表於 18-7-14 12:14
我算半個戶外工作人員, 剛才見到hktv mall,佢地從車上取貨物出來, 不時又曬又淋雨。 真心覺得佢哋好辛 ...

snoopybabe
|

小雄維尼
|

早幾日係街見到清潔呀姐成頭汗, 我口多話佢記得飲水呀, 佢係甘話有呀有呀, 仲要多謝我, 佢笑得好開心
VCBB小天使
|

appleyuen
|

小可愛11
|
crystal媽咪 發表於 18-7-14 12:14
我算半個戶外工作人員, 剛才見到hktv mall,佢地從車上取貨物出來, 不時又曬又淋雨。 真心覺得佢哋好辛 ...

同意。其實每個工作崗位上嘅人士都值得敬佩 / 尊重。
sarali
|

kcpak
|
crystal媽咪
|
小雄維尼 發表於 18-7-14 12:28
早幾日係街見到清潔呀姐成頭汗, 我口多話佢記得飲水呀, 佢係甘話有呀有呀, 仲要多謝我, 佢笑得好開心 : ...

大家女性冇問題。頭先我見到hktv mall嗰啲人,我一剎那衝動想開遮遮佢哋
ARabbit
|
辛苦晒
in.carry
|
小可愛11 發表於 18-7-14 13:03
同意。其實每個工作崗位上嘅人士都值得敬佩 / 尊重。

佢哋先係最重要
happyty
|
小雄維尼 發表於 18-7-14 12:28
早幾日係街見到清潔呀姐成頭汗, 我口多話佢記得飲水呀, 佢係甘話有呀有呀, 仲要多謝我, 佢笑得好開心 : ...

敬請樂業