星期六,大快活/大家樂到處都系D人霸住張台

kk2079
|
食幾十蚊野,成家霸住張台打躉挑牙吹水,其他人想食個早餐都要傻下傻下到處穩位塔台。屋企無得坐?

以後唔好怨D早餐又貴又加價又缩水
judychungpuiyan
|

我以前帶咗亞仔返學後
會去下大家x大快活吃個早餐
大家x有1/4人客係亞毛
攞住杯水坐成朝
冇咁多客既大快x就好啲
20150618bb
|
kk2079 發表於 18-7-14 13:25
食幾十蚊野,成家霸住張台打躉挑牙吹水,其他人想食個早餐都要傻下傻下到處穩位塔台。屋企無得坐?

以後唔 ...
有時我都唔理佢地,有位就坐落去.
oscar528
|
一個扮兩個, 兩個扮4個
Ashleycorina
|

其實度度都係咁帶小朋友尋日去Haagen Dazs 食雪糕,間店得三張枱,有對情侶,3x歲,叫一杯雪糕,食完都唔走,拎水出來飲同玩拖手仔等左十五分鐘都仲係咁玩手仔。佢哋坐住張3-4人枱

維仔媽媽
|
2個阿毛打對角坐4人台,我1拖2好難搵位。
抺茶雪糕
|
一個人食就一定要霸4人枱,我地一家3口搭枱就比人黑面
py84ko
|

咁有免費冷氣噗, 商場啲坐位都你係甘
Angelice-BeBe
|
所以我覺得整多d單人座一排,會好d,好多人真係一條友要快快食個飯就要走,根本無得等位
ANNAFRIEND
|
下午都見到好多4x歲,5x歲阿叔喺大x活,大x樂食下午茶,又係食完唔肯走,唔駛返工咩甘得閒嘆茶
PandaRabbitttt
|
oscar528 發表於 18-7-14 13:42
一個扮兩個, 兩個扮4個

我都遇過!
如果無人等位都算
全場爆滿都係咁
呢種人真係好自私
我見過放哂手袋話有人
但事實跟本無
咁唔想搭枱就唔好去快餐店啦

好憎呢種自私怪
11B
|
judychungpuiyan 發表於 18-7-14 13:39
我以前帶咗亞仔返學後
會去下大家x大快活吃個早餐
大家x有1/4人客係亞毛

3個大嬸一人一杯茶,唔係檸茶,奶茶,係免費嘅茶葉茶,每人各自坐一張4人枱, 隔空大聲傾閒計。
jojo1234
|
真係好討厭
mln
|
麥記仲多, 好討厭
chole_bb
|
kk2079 發表於 18-7-14 13:25

以後唔 ...

有叫野食算好啦,經常見d三五成羣亞彈去攞杯水就坐低吹水
瑤瑤~
|
我見過有d 1個人將個餐盤放正4人枱中間咁食,就可以霸晒張4人枱,勁
kaobebe
|
真係好多唔食只坐睇報紙亞叔,又要選位,又霸張大枱,左住真係好食飯既人。
漱口水
|
抺茶雪糕 發表於 18-7-14 13:45
一個人食就一定要霸4人枱,我地一家3口搭枱就比人黑面

無視佢
馬霸
|
包容下啦,邊個都吾鐘意人搭枱
oceandeepsea
|

非繁忙會有,繁忙好少見,阿姐見食完,會收碟,而且又有人企係後面等位,正常好多人唔會死霸住,個別就唔敢講