洗碗碟機可以洗奶樽泵嗎?

泡菜媽ww
|
請教洗碗碟機可以洗奶樽泵嗎?
小薯^^
|
我有洗奶樽
jollyma
|
膠就唔好
泡菜媽ww
|
小薯^^ 發表於 18-7-14 14:02
我有洗奶樽

請問用用邊隻牌子奶咀可以洗嗎?洗唔洗再用蒸機?
fuddlewuddle
|
我有用,用咗唔蒸啦,佢一洗完係辣手咁熱ga,之後部機會自己風乾同降溫
泡菜媽ww
|
fuddlewuddle 發表於 18-7-14 15:18
我有用,用咗唔蒸啦,佢一洗完係辣手咁熱ga,之後部機會自己風乾同降溫

你用邊隻呀?
yyyy.mama
|
1歲以後先建議用洗碗碟機洗奶樽奶泵,12蚊店有用黎放小物既盒仔可以入機洗,仲有專用既清潔粉洗奶樽的
我洗完冇再蒸但有用前再用熱水過一過水
泡菜媽ww
|
yyyy.mama 發表於 18-7-14 15:50
1歲以後先建議用洗碗碟機洗奶樽奶泵,12蚊店有用黎放小物既盒仔可以入機洗,仲有專用既清潔粉洗奶樽的
我洗 ...

可唔可以用奶樽淸潔液用落機呢?
yyyy.mama
|
泡菜媽ww 發表於 18-7-14 16:05
可唔可以用奶樽淸潔液用落機呢?

唔可以,因為有泡會塞洗碗碟機既去水喉,部機會嘔泡
RainCC
|
yyyy.mama 發表於 18-7-14 15:50
我洗 ...

請問‘專用既清潔粉洗奶樽的’係點樣架?可否影張相來睇下。我都打算等bb一歲之後就用洗碗機洗奶樽
yyyy.mama
|
RainCC 發表於 18-7-14 16:19
請問‘專用既清潔粉洗奶樽的’係點樣架?可否影張相來睇下。我都打算等bb一歲之後就用洗碗機洗奶樽
...

我見人推介呢款

我小朋友已經2歲,我用橙粉+大S,跟平時d碗一齊洗,用左大半年都冇咩問題

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
yyyy.mama
|
RainCC 發表於 18-7-14 16:19
...

可以面書搵“家政婦",佢個價都公道,我多數係佢度買橙粉
fuddlewuddle
|
泡菜媽ww 發表於 18-7-14 15:38
你用邊隻呀?

comotomo
小薯^^
|
泡菜媽ww 發表於 18-7-14 14:19
請問用用邊隻牌子奶咀可以洗嗎?洗唔洗再用蒸機?

應該全部都可以,矽膠耐高溫,蒸得無理由唔洗得,洗碗機都無蒸奶樽煲咁高溫,得70度左右,我小朋友大過1歲,無蒸喇,我會用d天然牌子既洗碗機粉/液
teresayan07
|

我小朋友歲半後餐具就同我地一齊入洗碗機..
用 ecover 環保粉洗... 感覺天然 d...
用之前會用熱水過一過..

ps. 我原本係用橙粉.. 但睇過呢篇文章就轉左用 ecover..
https://m.facebook.com/non.mainstream.owl/posts/1908149586068000
Supertalkative
|
洗碗機清潔劑不太好
bluegirlwai
|
我有用,滿月後就洗碗機洗
洗完會再蒸先用
HaTsang
|
yyyy.mama 發表於 18-7-14 16:28
可以面書搵“家政婦",佢個價都公道,我多數係佢度買橙粉

對,不得不贊家政婦
泡菜媽ww
|
泡菜媽ww 發表於 18-7-14 13:42
請教洗碗碟機可以洗奶樽泵嗎?

咁大家用邊款洗碗碟機?入水定要駁水喉了

其實我未買機,如果可以洗奶樽唔想買多個奶樽消毒機,無咁多位

yyyy.mama
|
泡菜媽ww 發表於 18-7-14 20:22

咁大家用邊款洗碗碟機?入水定要駁水喉了

有位就有大買大,咩都塞落去(我連抽油煙機可以洗既parts都放落去,當然同奶樽食具分開兩次洗)

我用緊大S 60cm