關於升班後的書籍習薄怎處理?

stopBB
|

如題,各位媽媽怎處理?捐出去還是回收?太多了,我不可能keep一輩子的。如捐出去的話,有冇機構可以提供,謝謝!

tszchungmama
|
stopBB 發表於 18-7-14 13:47
如題,各位媽媽怎處理?捐出去還是回收?太多了,我不可能keep一輩子的。如捐出去的話,有冇機構可以提供, ...

你去二手 fb 放, 大把人要
stopBB
|
都係一個建議,不過書都比較舊又嫌太麻煩了,哈哈,不過都多謝你嘅建議

Sumyeema1
|
新正送俾師弟師妹。

太舊俾清潔姨姨回收。
c.vieri
|
太殘同舊,全部去晒垃圾房

未用過嘅簿就留返
angellate
|
全部掉哂
jy0022
|
tszchungmama 發表於 18-7-14 14:02
你去二手 fb 放, 大把人要

小學書都會有人要?
crystal媽咪
|
太殘都唔緊要,平啲放或者免費都得。
上年我先至買咗一啲中文課本同埋常識練習, 今年有朋友問我,我free畀佢.
最緊要係佢唔介意自己已經係三手
tszchungmama
|
jy0022 發表於 18-7-14 20:04
小學書都會有人要?

係呀
lojo11
|
校簿比師弟師妹
wawaliluk
|
如題,各位媽媽怎處理?捐出去還是回收?太多了,我不可能keep一輩子的。如捐出去的話,有冇機構可以提供, ...

掉 ……
tsung
|
狠狠地掉
Koala_Chu
|
冇人要嘅掉晒!
kirstyau
|

忍痛掉哂,依家D課本入面多練習,不能重用,冇人要。
carolyktong
|
kirstyau 發表於 18-7-14 23:28
忍痛掉哂,依家D課本入面多練習,不能重用,冇人要。

馬霸
|
昨天先掉佐2袋
alicialee1210
|
賣得就賣,之後掉
gigi19810326
|
掉鬼哂出去垃圾房
chole_bb
|
(emoji)咗兩袋,凖備拎去回收箱,試過一年free出去,真心煩,幾個jm要不同科目嘅書,又要求影內頁比佢地睇,之後又話做過嘅都係唔要(已經post嘅時候有講),搞完一輪最終得一個jm成功交收