而家服務性行業既人係咪無服務專業精神?遲到唔會通知?

mypineapple
|
上門補習,買野送貨遲到唔會預早通知, 遲到唔會講唔好意思, 唔覺得自己有問題。

難道是我有問題?我唔介意有原因而遲到, 我明既, 交通既野, 好難控制,但可以預早通知我嗎?
konnie88
|
mypineapple 發表於 18-7-14 15:49
上門補習,買野送貨遲到唔會預早通知, 遲到唔會講唔好意思, 唔覺得自己有問題。

難道是我有問題?我唔介 ...

這現象也不是今日才有,我已投降了
出聲仲好似我有問題咁,
ccw1830
|
唉~唔好話遲到呀這問題...
係街,撞到/整到人,講句sorry都難,仲怪你好整到佢咁.....
crystal媽咪
|
補習會出聲。送貨維修預要等
SuperChanB
|
飲食業好多都係咁所以經常咪話請唔到人囉
JoanC
|
送貨應該無人會講實幾點到,都係一個日子大概時間,真係變數太多。但係補習遲到唔出聲就離譜啲,通常哩啲都係準備要換人。
tansyneko
|
無責任感無交帶
MiuMiuLi
|

送貨遲到呢 D 我覺得好平常,送貨多數都會講早唔會講遲,如果唔係黎到冇人咁點算~
SandyKL
|
算啦!睇化咗,幫人襟住部或頂住度門俾人入,好似我係保安唔使講唔該,大人細路都係咁,間中都有人有禮貌嘅。總之香港人依家多咗好多主子,佢自覺係嘅主子。
SandyKL
|
MiuMiuLi 發表於 18-7-14 17:56
送貨遲到呢 D 我覺得好平常,送貨多數都會講早唔會講遲,如果唔係黎到冇人咁點算~
...

同意,送貨我原諒,有時佢唔想遲,係有啲人唔係屋企又要攪一餐至遲。人地做嘢遲,我會包容。
轉運
|

睇人,我女幫人補習幾年,從未試過臨時臨急改時間,因為佢尊重家長和同學的寶貴時間。反之,經常有幾位家長係唔記得,或剛起身要去食嘢,臨時臨急改遲一兩個鐘,我女有時費事走黎走去,喺屋苑樓下等佢地返屋企所以而家稍為遠少少已經唔接

oceandeepsea
|
金章整洗衣機師傅好好人
good_pig
|

遲到出聲係人嘅責任心,特別而家有電話更加應該早出聲
mypineapple
|
good_pig 發表於 18-7-14 18:26
遲到出聲係人嘅責任心,特別而家有電話更加應該早出聲

補習老師要我打電話俾佢, 佢先話我知要遲半小時, 我真係。。。no say....... how come !
點解可以咁?
good_pig
|
mypineapple 發表於 18-7-14 20:03
補習老師要我打電話俾佢, 佢先話我知要遲半小時, 我真係。。。no say....... how come !
點解可以咁?
...

BYE得