港幣唱人民幣那裡低?

candy8888
|
朋友想囉6萬港幣唱人民幣,請問那裡可以唱多些人民幣。萬分感激。因為朋友冇咩錢。
rean_chau
|
最安全係銀行,每間銀行相差唔會太多,都係幾個點子。
找換店會高啲,可以睇佢門口個排價。找換店都分幾種,電匯香港銀行去大陸銀行 最高,現金換匯返大陸銀行低啲,大約10個點,現金換現金又再低啲,但會高少少過銀行。
candy8888
|
rean_chau 發表於 18-7-14 16:40
最安全係銀行,每間銀行相差唔會太多,都係幾個點子。
找換店會高啲,可以睇佢門口個排價。找換店都分幾種 ...

佢想係找換店唱
candy8888
|
candy8888 發表於 18-7-14 16:53
佢想係找換店唱

有冇話邊度邊眼低啲。
castle100
|
前日排隊1小時!852!深水埗!後來個事頭唔肯唱咁多!討價還價先肯唱5萬!
AC117
|
candy8888 發表於 18-7-14 16:29
朋友想囉6萬港幣唱人民幣,請問那裡可以唱多些人民幣。萬分感激。因為朋友冇咩錢。
...

現在波動,上門下午都可能唔同,去找換店多區域自己格價,其實找換店只差毫子位,銀行應該有戶口才做,匯率兩浮動,上網同counter唔同
kinsue
|
castle100 發表於 18-7-14 17:07
前日排隊1小時!852!深水埗!後來個事頭唔肯唱咁多!討價還價先肯唱5萬! ...

點解既?唔係唱得多賺得多咩?
小倩
|
大額要登記身分證
寧願差少少去銀行
買個安心
triple3
|
太子金都後面街好似都幾平,可以去睇睇
rean_chau
|
candy8888 發表於 18-7-14 16:54
有冇話邊度邊眼低啲。

要自己格,咁多間找換店好難講邊度低,六萬差額唔會好多,同一區揾間最平就得啦。星期六日換錢兌價會唔貼巿。
candy8888
|
castle100 發表於 18-7-14 17:07
前日排隊1小時!852!深水埗!後來個事頭唔肯唱咁多!討價還價先肯唱5萬! ...

深水埗邊度?
kinsue
|
小倩 發表於 18-7-14 18:08
大額要登記身分證
寧願差少少去銀行
買個安心

銀行安全d?找換店有什麼風險?不是合法的嗎?另外想問下換了人民幣後匯返大陸銀行合法嗎?無知一問,謝謝
Teletrend
|
...

找一些有幾間在附近的找換店,競爭大,不會差價大,例如上環急庇利街,有成20多間競爭,不敢取巧。銀行價一定不吸引,而且有限每日兑换數目。深水埗^發達鳥^的兑換價都ok,可以先whatsapp 問價
doris25
|
...

上環有條街全部係找換店
candy8888
|
太子有間港幣兌現人民幣0.8535是否算高?
大力大力
|
candy8888 發表於 18-7-14 18:55
深水埗邊度?

深水埗,中信銀行旁邊間( 近北河街街市), 永明找換店比較高,尤其是匯款 一般都多過出面10至20點子~

如果買人人民幣現鈔,近東九龍政府合署, 十字路口,許氏找換店, 是比較高的~