點解色戎個陣可以頭幾個月在電影院連兒童都入到去睇?

giagia
|
之後過左幾個月先改評為3級。禁止兒童入去睇
good_pig
|
giagia 發表於 18-7-14 18:40

係咩?
tansyneko
|
係?
大力大力
|
因為有裸露鏡頭~
得閒姨
|
咁多年前,宜家先問?!
Onlok
|

really?
終極熊貓
|

source?
germany
|
得閒姨 發表於 18-7-14 19:05
咁多年前,宜家先問?!
咪係,咁奇怪!
Ashleycorina
|

有無記錯?
呢套戲香港最先上畫其中一個地方,一上已係三級,仲嚴打偷拍。

大陸就無分級,乜人都睇得,但就剪左三級鏡頭

popocat
|
我記得係三級喎!我當年都係入戲院睇
小可愛11
|
得閒姨 發表於 18-7-14 19:05
咁多年前,宜家先問?!

有同問。
tsung
|

goat
|
Ashleycorina 發表於 18-7-14 19:41

有無記錯?
樓主肯定記錯, 我好記得當年第一個禮拜就入場 (即係星期四上畫, 我假日入場),
個個都要check身分證。
樓主一就記錯, 一就佢根本唔係香港睇, 一就戲院職員唔check,
當年好多人都話check得好嚴
Ashleycorina
|
goat 發表於 18-7-14 21:52
樓主肯定記錯, 我好記得當年第一個禮拜就入場 (即係星期四上畫, 我假日入場),
個個都要check身分證。
樓主 ...

係啊,我記得佢話香港係第一round 上映,怕有人偷拍影響票房,所以入場要睇袋同ID card ,好嚴,仲話請人著自己衫人去睇戲嚴打偷拍啊
mariefish
|
講梗香港?
takataka
|
套戲一上已經三級,嚴check身份證同袋,唔俾相機入場,仲要戲院職員入去企足成套戲望住班觀眾。大陸cut左3場床戲,成班大陸人湧落香港睇

當年我就係做緊戲院,記得清楚到不得了
whyyou
|

過咗咁多年先將自己記錯嘅嘢講出嚟?有趣!
廷廷媽
|
樓主講果套叫色戎唔係色戒喎
Sunday12
|
廷廷媽 發表於 18-7-15 00:38
樓主講果套叫色戎唔係色戒喎

北寄貝
|
takataka 發表於 18-7-15 00:06
套戲一上已經三級,嚴check身份證同袋,唔俾相機入場,仲要戲院職員入去企足成套戲望住班觀眾。大陸cut左3 ...

我都記得係咁