平安紙律師介紹

Momoko303
|
老人家想立平安紙,有無jm有平靚正律師介紹
Cateye8888
|
白姐姐bf
葉謝x律師行
jkbabe
|
有無d律師肯出街架,有家人長期住院,問過律師唔肯去醫院,一定要親自去律師樓
faymi
|
可以自己立 (之前有JM 教過) , 只要寫清楚 ,同埋有2個見證人而2個見證人唔係遺產受益人。

Momoko303
|
Cateye8888 發表於 18-7-14 21:11
白姐姐bf
葉謝x律師行

唔知幾錢呢?
Momoko303
|
faymi 發表於 18-7-14 22:12
可以自己立 (之前有JM 教過) , 只要寫清楚 ,同埋有2個見證人而2個見證人唔係遺產受益人。

...

法律上成唔成立家
mlcbb
|
Momoko303 發表於 18-7-14 22:37
法律上成唔成立家

點解唔成立?
Momoko303
|
mlcbb 發表於 18-7-14 22:43
點解唔成立?

無律師見證
JoanC
|
Momoko303 發表於 18-7-14 22:57
無律師見證

有人證都可以,否則簽借據咪無效囉!

但如果遺產有爭議,就算有律師見證都係可以有得拗。
Cateye8888
|
Momoko303 發表於 18-7-14 22:36
唔知幾錢呢?

你自己上網找佢地值接問吧,每個case不一,睇你要寫乜
faymi
|
Momoko303 發表於 18-7-14 22:57
無律師見證

我自己就幫長輩做左, 無問題, 遺產承辦處都無講有問題, 而且成功拎了遺產承辦書。
virgokaren
|
faymi 發表於 18-7-14 23:41
我自己就幫長輩做左, 無問題, 遺產承辦處都無講有問題, 而且成功拎了遺產承辦書。
...

請教點做?
jasper0407
|
faymi 發表於 18-7-14 23:41
...

我都想知點做
faymi
|
virgokaren 發表於 18-7-15 01:31
請教點做?

你可以參考下依個 post
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1619620

我既經驗係, 如果執行人同繼承人唔一樣, 到時去攪承辦書就係執行人同見證人去攪, 承辦書都將會係執行人個名, 所以執行人要搵個可靠既人