敷極mask塊面都仲係一撻撻斑, 好灰

minnielamm
|
我都已經好勤力咁一個星期敷2次美白mask, 但係d斑都冇淡到, 真係灰到極致呀......
celia.sheep
|
試下敷牛奶
annieip520
|
淨係美白係唔夠,有啲斑好深層,就咁敷面膜係唔夠力
jesswu
|
minnielamm 發表於 18-7-15 10:58
我都已經好勤力咁一個星期敷2次美白mask, 但係d斑都冇淡到, 真係灰到極致呀...... ...

未知jm的屬什麼斑,如果一噠噠而不是一點點,可能會是荷爾蒙斑……
其實,姑勿論咩斑都好,好老實,敷美白mask不可能有什麼效果……
即使用到激光治療(1064以至pico,亦不是一次半次有效)……
以美白mask祛斑,,講真,不要有任何期望
Judymama28
|
jesswu 發表於 18-7-15 21:54
未知jm的屬什麼斑,如果一噠噠而不是一點點,可能會是荷爾蒙斑……
其實,姑勿論咩斑都好,好老實,敷美白 ...
完全同意! 我的是賀爾蒙斑, 如果好似我咁做laser返黑更是無助!! 依家食緊医生開嘅美白丸叫做淡4-5成, 但一月經來又會深返少少, 都好苦惱
WongWongSS
|
淨係敷美白mask真係冇乜效果, 營養師教改善身體由內至外, 而唔係只靠外敷. 首先知道自己嗰啲係邊類型斑, 再從食物及營養中改善.
issactmaria
|
上面jm說得對,首先要知道自己是甚麼斑,才對症下藥。在我來説美白mask, 只是曬黑了,還原美白用,無淡斑效用。如嚴重嘅斑包括底層荷爾蒙醫美是比較見效,但有時也要攪成年。長遠來說除了適當護理,內外調理、充足睡眠等也好重要!
pinkyleung75
|
依家紫外線指數下下都甚高,搽防曬都好緊要,我會袋定支細細支嘅防曬係手袋,隔一陣就要補一補
kwanhoilun
|
我都已經好勤力咁一個星期敷2次美白mask, 但係d斑都冇淡到, 真係灰到極致呀...... ...

試下食Suii美白代餐,調理身體又可以美白
minnielamm
|
回覆 pinkyleung75 的帖子

我唔鍾意搽防曬個種感覺, 覺得好焗同埋好易出暗瘡, 所以都淨係拎把遮出街
issactmaria
|
minnielamm 發表於 18-7-17 11:31

我唔鍾意搽防曬個種感覺, 覺得好焗同埋好易出暗瘡, 所以都淨係拎把遮出街 ...

用物理防曬會否好一点?
jesswu
|

我唔鍾意搽防曬個種感覺, 覺得好焗同埋好易出暗瘡, 所以都淨係拎把遮出街 ...

Jm,我以前同你一樣……
至憎搽防曬……基本上搽任何野上面都唔like, lotion立立地都好唔聚財……
所以我以前都唔用防曬的……
後來年紀大左生過B又比紫外線傷害多年,d斑就無所遁形了……斑要出都不是一朝一夕,要祛更是漫漫長路……
光老化是皮膚老化的最大源頭……
擔遮只有阻擋陽光直接照射,但只要是戶外,紫外線避不到……
除非你預第時d斑睇睇下就慣,否則寧願而家搽防曬搽搽下就慣……
真心說話架,因我花左兩年時間用盡所有方法祛斑
vannava23
|

咁怪唔之得jm你敷極mask都唔得啦...你面都會反射紫外線,咁樣會加深左d斑嫁
jesswu
|
vannava23 發表於 18-7-17 14:17
咁怪唔之得jm你敷極mask都唔得啦...你面都會反射紫外線,咁樣會加深左d斑嫁
...

冇錯……基本上見光c
仲有,用完美白產品不做好防曬,皮膚感光強左,更易吸收紫外線,c多幾錢重
HappyJacky
|

我就日日飲 isotonix opc3 和每星期 full 2 次 mask, 明顯d班淡咗,冇之前咁深色。
Maymaybe
|
個啲色斑已經去到好深層,我建議jm你不如試下皮秒激光~~我有朋友試過去Le Dxxxs用皮秒打斑,效果都幾明顯,皮膚仲靚左,毛孔都有細到
kitling33
|
呢D要做激光啦
Taimum
|

我都係一定有支防曬跟身,但荷爾蒙班,搽幾多都無用,只希望其他位唔好有班!
Taimum
|
回覆 Maymaybe 的帖子

我覺得普通曬班laser or Pico ok嘅,但好似我D荷爾蒙班,我兩種都做過,結完焦退左焦後D班仍然係到,好無心機!我記得我最初做laser 1064時,D焦一退,效果好好,原來最明顯面正中的班淡了9成,跟著聽佢講1個月後打第2次,就死啦,成日都有個印係到,一路再係近期打Pico, 一樣唔得,我決定唔再係佢到打啦,又話比優惠我打Pico, 如果得洗乜比discount我呀,佢見到無效果都唔敢再sell我啦!但我唔死心,想揾医生試!
007~sa
|
一星期2次叫勤力??唔怪得啦