租客想遲一日走

elegantee
|
原來個約去到8月15日,佢話想8月16日先走,通常咁嘅情況多數業主會唔會叫佢俾多一日租(500元)?定由得佢。
香港熊貓
|
elegantee 發表於 18-7-15 11:24
原來個約去到8月15日,佢話想8月16日先走,通常咁嘅情況多數業主會唔會叫佢俾多一日租(500元)?定由得佢。 ...

算啦,好來好去,你唔會欠一日租冇錢開飯呀?
BGCOME08
|
一日我會算,叫佢盡量上午走。我上次租客話要遲3日,我就有計返佢3日租。
wcpcelia    發表於 18-7-16 12:27
cindy618
|
BGCOME08 發表於 18-7-15 11:29
一日我會算,叫佢盡量上午走。我上次租客話要遲3日,我就有計返佢3日租。
...

agree
ngwong2
|
原來個約去到8月15日,佢話想8月16日先走,通常咁嘅情況多數業主會唔會叫佢俾多一日租(500元)?定由得佢。 ...

可以的話會比
milktealai
|
一日就算啦
VCBB小天使
|

唔會
ChloeMa
|
一日唔好咁mean,豪俾佢。
alicialee1210
|
milktealai 發表於 18-7-15 11:34
一日就算啦

你好好人
laiyee6121
|

一日就算la
cinda72.
|
講明乾淨企理就算啦
馬爾太
|
我會由佢,叫佢下晏5點前交吉就得。要過夜就要計租啦。
堅媽
|
香港熊貓 發表於 18-7-15 11:27
算啦,好來好去,你唔會欠一日租冇錢開飯呀?

x100
yvonne818
|
一日半日就無所謂,但如果佢再話推遲咁就要收番租
ilovexo824
|
保留權利,收樓時清清楚楚乾淨企理,就不收!
mint2014    發表於 18-7-16 12:18
bmuimami
|
一日豪俾佢
sinohk33
|
事事留一線,日後好相見,做人計較成咁,都好辛苦,叫佢執返好交屋咪算。
sinohk33
|
我睇過農民曆,八月十六好日,宜遷徙及安床,可能因為呢個原因,八月十五忌安床。
幸福花
|
一日半日算啦!
Sunday12
|
算啦