自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ValerieBaBa 發表於 18-7-15 17:04
講起前日去 Delifrance 食嘢,原來佢地逢星期一五無飲管,我以為好環保,點知杯嘢飲係膠杯身膠杯蓋,全膠。 ...

至憎d懶環保公司

轉晒用玻璃杯碗 循環再用先再cut 飲管都未遲

日日制造咁多垃圾仲要懶環保

子爵府

bananaGi 發表於 18-7-15 13:00
我自創 隔冰

有心環保俾個like你

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

good_pig 發表於 18-7-15 13:17
其實點解冇人話個蓋唔環保?
飲品快餐店/外賣唔要蓋唔得好易倒瀉, 咁可以要小一樣就要小一樣幫下.... 如果真係要做到真正環保就要自擄容器....

別墅

回覆樓主

我走左好耐

男爵府

減齡達人勳章

good_pig 發表於 18-7-15 13:17
其實點解冇人話個蓋唔環保?

我會走埋個蓋

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

catjeffcat 發表於 18-7-16 08:48
飲品快餐店/外賣唔要蓋唔得好易倒瀉, 咁可以要小一樣就要小一樣幫下.... 如果真係要做到真正環保就要自擄容 ...

係wo

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

減到就減,又唔好迫每次都走膠
現實係要睇情況

首頁

尾頁

跳至