放假日日落雨

kwan_0128
|
星期六,日二日都落雨, 昨日仲咁鬼大雨, 諗住今日會好d可以出下街, 點知又係落完一陣又一陣雨, 最慘係風又大有傘都濕, 唉!
alicialee1210
|
超大雨,早上到現在都冇停過
liuliu
|

放假落雨都可以在家休息下,總好過返工時落雨,濕硬!

macpig    發表於 18-7-15 14:28
SandyKL
|
覺得落雨有落雨好,唔使咁熱,5月至6月頭,熱到又話會制水添,當時唔係香港,但面書朋友開帖話熱到頂唔住。
李露眉
|
落左成個月
mandy952
|
kwan_0128 發表於 18-7-15 13:06
星期六,日二日都落雨, 昨日仲咁鬼大雨, 諗住今日會好d可以出下街, 點知又係落完一陣又一陣雨, 最慘係風又大 ...

簡直係大風大雨
yingg92
|
星期六,日二日都落雨, 昨日仲咁鬼大雨, 諗住今日會好d可以出下街, 點知又係落完一陣又一陣雨, 最慘係風又大 ...

有帶遮都濕了
kwan_0128
|
家陣黃雨
kwan_0128
|
SandyKL 發表於 18-7-15 13:22
覺得落雨有落雨好,唔使咁熱,5月至6月頭,熱到又話會制水添,當時唔係香港,但面書朋友開帖話熱到頂唔住。 ...

係呀5月真係超熱, 出街有種溶左嘅感覺
kwan_0128
|
liuliu 發表於 18-7-15 13:12
放假落雨都可以在家休息下,總好過返工時落雨,濕硬!

家有小朋友, 冇得休息嫁, 而且放假都想出去行下, 日日係屋企好悶, 昨日已經同佢做蛋糕解悶, 今日都出唔到去又要諗下點打發時間
SandyKL
|
kwan_0128 發表於 18-7-15 13:34
係呀5月真係超熱, 出街有種溶左嘅感覺

當時見到著哂長袖衫戴哂帽,係街做清潔嘅工人,戥佢地辛苦,我地放假仲可以匿係屋內開冷氣歎,熱曬好多人辛苦㗎。
Phyonafung
|
落下雨,滋潤下大地,又涼啲!

幾好牙!
DonnieBB
|
下星期都係咁
yeemeif
|
遊船河就慘了,掃興
pumpumpurin
|

早排熱左一兩個禮拜攪到啲人又話乾旱又盛...
bbkq
|
D衫吾乾,曬在室內,有陣臭味,
ccjelly
|
bbkq 發表於 18-7-15 14:39
D衫吾乾,曬在室內,有陣臭味,

屋企無乾衣機,搞到d衫好難乾

circle119
|
唯有早點同小朋友做曬功課
tsung