親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

個囡去完旅行成日喺屋企扮空姐,睇到挪亞方舟有得扮空姐,星期六去玩下,本來諗住只玩空姐同消防員,不過最終都玩埋機師同中醫師,因為可以即場預約,唔使排隊,個囡玩左呢兩個後佢都幾鐘意,所以就咩都試下。

空姐好期待咁去,所以有少少失望,因為得件上衣俾人著,下身冇裙,感覺有少少hea,不過佢介紹左啲空姐既工作,對小朋友黎講都算了解多左呢個行業。

消防員就幾好,今次係著成套衫,講左啲逃生知識,幾實用,仲有條有烟既隧道教小朋友要點逃走,最後係玩射水,小朋友好開心。

機師我覺得幾有heart, 因為佢塭左真機師黎講解,仲有見習機師黎教小朋友揸模擬飛機,我估嗰個software係啲見習機師training 用,成set野好似好pro

中醫師就係整防蚊包,介紹材料,俾個稱小朋友稱藥材,有野「不」下「不」下,小朋友都幾開心。

最後整左個動物眼鏡,其實我覺得DIY熊仔幾好,只熊好軟熟好靚,不過我講過唔可以再買公仔,所以冇整到。

當日我地約十二點到,玩左空姐就食lunch,行程都好密下,早知應該早啲去,可以玩多兩個,個囡話仲想再去玩多次,大半日都幾充實。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我前2年都有玩過,不過係警察,護士,醫生,消防員呢d,係幾好玩,個時要排隊取籌。

男爵府

回覆樓主:

請問啱幾大小朋友玩,似唔似童夢城?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

ctsang 發表於 18-7-16 10:26

我都想知岩幾歲小朋友玩?

男爵府

回覆樓主:

請問除入場費仲要不要比其他費用

請問那裡買票平

大宅

ctsang 發表於 18-7-16 10:26

童夢城我未去過呀,我覺得岩幼稚園小朋友玩,大個既會應該會覺得無聊

大宅

hoping_c 發表於 18-7-16 19:01
請問除入場費仲要不要比其他費用

請問那裡買票平

職業特工就唔使另外俾錢,整眼鏡同bear bear就另外購買($30 & $100)

工聯會/有時官網都有credit card promotion

大宅

YinYeung媽 發表於 18-7-16 13:07
我都想知岩幾歲小朋友玩?

我細囡兩歲佢地都俾佢玩,不過佢其實只係換左套衫參與下,大囡四歲就好enjoy,我諗初小應該都仲感興趣,佢啲制服分L,M,S, 幼稚園生著S, 所以小學以下應該都岩。

賽車就有高度限制,我地去嗰日落雨冇開

別墅

回覆樓主

想問多唔多人玩?見每個時段名額唔多,會唔會預約唔到?

大宅

lisa_chong918 發表於 18-7-17 09:19
想問多唔多人玩?見每個時段名額唔多,會唔會預約唔到?

我上星期十二點到,見有兩個after lunch既section full左,其他都有位, 當日我係邊玩邊book, 到最後想玩建築師就full左,轉左玩中醫師

大宅

Xmas吸收勳章

LittlePanMama 發表於 18-7-17 12:07
我上星期十二點到,見有兩個after lunch既section full左,其他都有位, 當日我係邊玩邊book, 到最後想玩建 ...

呀仔去完台灣babyboss都成日話做警察,但我驚多人,派籌驚派晒。
想問你係平日定假日?
流程點樣攞籌?要大人小朋友一齊排隊?
係咪要派一個即刻派第二個攞籌?
謝謝

別墅

回覆樓主

有冇年齡限制?兩歲半得唔得?

大宅

cocoto313 發表於 18-7-17 14:09
呀仔去完台灣babyboss都成日話做警察,但我驚多人,派籌驚派晒。
想問你係平日定假日?
流程點樣攞籌?要 ...

佢係星期六日先有架

買票入場會有本書仔,拎住佢去LG層排隊預約(會貼張貼紙有時間喺度,之後早五分鐘到指定地點等玩就ok)
大人陪住小朋友,幫佢換衫,影相,扮乘客

我地每次拎兩個籌,玩完再去預約,當日唔係好多人,所以都玩到四樣

警察&賽車唔使拎籌,要排隊玩

大宅

novboy 發表於 18-7-17 14:27
有冇年齡限制?兩歲半得唔得?

我細囡都係兩歲幾,本來諗住冇得玩,但佢地都俾衫佢換(細細個人仔好搞笑)

大宅

Xmas吸收勳章

LittlePanMama 發表於 18-7-17 18:30
佢係星期六日先有架

買票入場會有本書仔,拎住佢去LG層排隊預約(會貼張貼紙有時間喺度,之後早五分鐘到指 ...

好彩你提我星期六日,我仲諗住買平日,謝謝

大宅

回覆樓主

請問場內有午餐嗎?有咩食架
我唔想食自助餐
好浪費時間

大宅

cacatns 發表於 18-7-19 23:09
請問場內有午餐嗎?有咩食架
我唔想食自助餐
好浪費時間

餐廳中午係賣快餐,我地都係用左45分鐘食個lunch,望住沙灘海景青馬大橋食野都幾relax架

種類就有燒味,焗飯,意粉,漢堡薯條

大宅

LittlePanMama 發表於 18-7-20 10:56

餐廳中午係賣快餐,我地都係用左45分鐘食個lunch,望 ...

唔該哂呀

男爵府

LittlePanMama 發表於 18-7-15 15:02
個囡去完旅行成日喺屋企扮空姐,睇到挪亞方舟有得扮空姐,星期六去玩下,本來諗住只玩空姐同消防員,不過最 ...

價錢幾多?多吾多人去

首頁

尾頁

跳至