浮城

wong_cat
|
之前無睇過,今日無嘢做坐定定響度睇
睇到阿奶死左,我喊到收唔到聲(emoji)(emoji)有無人睇緊
triple3
|
有啊!睇緊,我婆個年代,生活真係好艱難,窮 冇書讀被人蝦
cathy-tse
|
wong_cat 發表於 18-7-15 15:23
睇到阿奶死左,我喊到收唔到聲(emoji)(emoji)有無人睇緊
...

竟然會喊到收唔到聲我有睇
wong_cat
|
cathy-tse 發表於 18-7-15 15:34
竟然會喊到收唔到聲我有睇

好感人呀,鮑姐一直都幫佢搵生母

triple3
|
但係剪到一忽忽 睇死人
AGa1111
|
有呀,睇親都喊,可能爺爺嫲嫲都係上水人,佢地都過左身,聽返d口音同見到船上生活,好似見返佢地
celiagrace
|
第一次睇 幾好睇
養娘幫佢搵生母 睇到有啲眼濕濕
guigui82
|

有睇。之前都未聽過呢套戲。又幾好睇喎!
好慘,因為窮,賣左两個細路俾人。
大姑娘
|
guigui82 發表於 18-7-15 15:37
有睇。之前都未聽過呢套戲。又幾好睇喎!
好慘,因為窮,賣左两個細路俾人。
...

之前上映唔收得。 只做咗一個星期就落畫。
joejoemum
|
幾好睇,但不是香港人杯茶。
黃二少奶
|
呢套好睇呀,我翻睇過幾次
Rita
|
大姑娘 發表於 18-7-15 15:40

電視成日重播,睇親都喊
Ashleycorina
|
我之前响now睇左幾次,原來好好睇。
Wingwingm
|
個結局就咁乍?我仲以為會講到佢做富豪?
wong_cat
|
大姑娘 發表於 18-7-15 15:40

唔怪得,其實我都未聽過(emoji)
天大地大
|
我睇賣仔女一幕,喊左。
本來個電視係我臥床無聊開來有D聲,點知整喊自己!
Lulu皇后
|

香港原居民好多都係水上人,我嫲嫲爺爺就係,之後約60年代尾就上左岸,果時好多賣仔賣女的,又打仗又剩,生活好辛苦
happyhappymapa
|
黃二少奶 發表於 18-7-15 15:44
呢套好睇呀,我翻睇過幾次

Me too
黃二少奶
|
Lulu皇后 發表於 18-7-15 16:26
香港原居民好多都係水上人,我嫲嫲爺爺就係,之後約60年代尾就上左岸,果時好多賣仔賣女的,又打仗又剩,生 ...

我老公婆婆比人轉手幾次,真係好慘
kcpak
|
wong_cat 發表於 18-7-15 15:23
...
我頭先無睇,但我對仔女坐定定係到睇,同我講話好睇......遲D搵返黎同C6睇先