女女9歲,剛發現佢便便有鮮血,會點做?

fongfonglover
|
我問左保險agent,話咁細未必會照腸,咁有無人知醫生會多數點做?私家醫生要聽日先開門打去約見,好擔心
|
fongfonglover 發表於 18-7-15 18:55
我問左保險agent,話咁細未必會照腸,咁有無人知醫生會多數點做?私家醫生要聽日先開門打去約見,好擔心
...

會吾會係佢大便太硬或者有痔瘡,先令到大便有血!你試下叫佢飲多水同食多D有纖維!再觀察多兩日,如果情況持續,就要睇醫生!

CLK-MB
|
會唔會係period? 9歲雖然仲細,但都有可能架
Chickentailbun
|
fongfonglover 發表於 18-7-15 18:55
...

今晚觀察下先。
有鮮血會唔會係痾損左個肛門位?
|
佢之前便便硬,痾損肛門位,都同佢睇過醫生一次,呢排注意飲食習慣後無再痾損肛門位了,就算有痔瘡都唔會係外痔
|
CLK-MB 發表於 18-7-15 19:00

我又真係無諗過佢黎m,頭先再睇多次佢唔係黎m
tsung
|

我都覺得有可能,樓主可以觀察下先
Ashleycorina
|
有無睇兒科?
我朋友個仔之前係咁,佢要返工,姐姐無講,有日朋友放假見到,問仔,佢仲話好耐啦,都無痛立即睇醫生,驗到有菌,食完藥就無事。
|

有可能架,我都過抹便便有血,嚇到我死死下,冇耐發現親戚到
琪寶
|
可能係肛裂,我囡之前試過,醫生開咗藥膏,塗了幾天後好返。
ada0707
|
see doctor first
|
Ashleycorina 發表於 18-7-15 19:18
有無睇兒科?
我朋友個仔之前係咁,佢要返工,姐姐無講,有日朋友放假見到,問仔,佢仲話好耐啦,都無痛:sw ...

有菌都會便便有血架咩
|
琪寶 發表於 18-7-15 19:18
可能係肛裂,我囡之前試過,醫生開咗藥膏,塗了幾天後好返。

陣間再同佢望清楚d,不過似唔係,因為之前損佢有話痛叫我睇,今次話唔痛
|
ada0707 發表於 18-7-15 19:20
see doctor first

會睇,我直頭急到想帶佢睇急症(事關私家醫生今日都唔開),但又好似誇張左,所以上黎問下咁細個可以做咩檢查?個人覺得無野準得過照腸,但agent又話咁細醫生未必同佢照
carrai
|

你睇多次下次D屎先!不要緊張。如果冇血都要望下D屎靚唔靚,黑屎?粒粒的、爛屎?
|
carrai 發表於 18-7-15 19:30
你睇多次下次D屎先!不要緊張。如果冇血都要望下D屎靚唔靚,黑屎?粒粒的、爛屎? ...

d屎啡色,唔係粒粒,粒粒都話可能痾損,但又唔係粒粒先擔心,最衰我頭先醒唔起要影低佢俾醫生睇
|
tsung 發表於 18-7-15 19:15
我都覺得有可能,樓主可以觀察下先

佢去小便位完全抹唔到血漬,依家唔觀察都唔得啦,都無醫生睇
油麥麥
|
可能初經來了~
女女幾多日無屙大便?如果有三四日無屙,好可能出力屙硬屎整損,唔好緊張問清楚先
|
油麥麥 發表於 18-7-15 19:35
可能初經來了~
女女幾多日無屙大便?如果有三四日無屙,好可能出力屙硬屎整損,唔好緊張問清楚先
...

問左女女話依家日日都有便便,但佢小便位抹唔到血漬
Ashleycorina
|
fongfonglover 發表於 18-7-15 19:27
有菌都會便便有血架咩

佢話醫生咁講,佢就照食藥,一個星期内就好返。無照腸,有驗大小便