2018書展小小科學家中文出版(日新教育)-會中招, 不要訂

shirleysung211
|
2017年訂了12期的小小科學家中文版,只收了1 期,上門追也沒有人回,電話沒人聽,超被騙,有心收錢無心跟。大家注意!!!
my_bride
|
好慘……
可以 去消費者委員會投訴嗎?
tsung
|
謝謝提醒建議如有keep收據,可向消委會投訴
wendywoo72
|

我都係咁,收咗兩期就無收過。打電話去剷佢先話星加坡嗰邊未出書,我話有無攪錯。之後連寄3本比我。但現在7月都未齊。我決定去書展投訴佢哋。即場投訴睇佢哋點答
x00_00x
|
wendywoo72 發表於 18-7-15 19:32
我都係咁,收咗兩期就無收過。打電話去剷佢先話星加坡嗰邊未出書,我話有無攪錯。之後連寄3本比我。但現在7 ...

支持 咁呃人……睇佢地點做生意
facialchung    發表於 18-7-20 10:35
wcpcelia    發表於 18-7-16 12:35
Poyau
|
shirleysung211 發表於 18-7-15 18:57
2017年訂了12期的小小科學家中文版,只收了1 期,上門追也沒有人回,電話沒人聽,超被騙,有心收錢無心跟。 ...

謝謝提醒
Carsonbb0800
|
多謝提醒,樓主試下直接去書展搵佢地,睇下點覆...有冇得退返錢
crystal媽咪
|
我係啲童書group, 都聽過啲人話訂咗收唔足
我掛念嫲嫲
|

florapang0426
|
咁無良都得 支持剷上書展問佢地
mlcbb
|
幫推..
cake05
|
咁衰
w2b
|
呢間野幾年前訂過, 我追到無瘾寫左投訢信去新加坡. 上年書展因爲仔想訂young mathematician, 又同佢訂, 都係咁唔追唔寄. 幾期一齊又話只可順豐到付. 貼錢賣難受. 我去大眾書局買無咁嬲
vivi.v
|
我都幫推先,間嘢咁衰都有㗎
choleba_by
|
我2017年跟學校訂,都係咁!到目前為止,淨係收過3期!自己打左幾次去書商跟進,話覆又無覆,話下星期會寄去學校俾我地又無!
同學校講,學校又話書商都係中間人,話新加坡果邊無俾間書商!
所以大家千祈唔好中伏!
ingong
|
咁衰架, 多謝提醒
PinPin
|
好彩你地提醒下,我仲諗住去書展訂
Hellomimi112
|
shirleysung211 發表於 18-7-15 18:57
2017年訂了12期的小小科學家中文版,只收了1 期,上門追也沒有人回,電話沒人聽,超被騙,有心收錢無心跟。 ...

不可思議的親身經歷:阿仔小一時經學校訂12期,点知隔好耐先收到一本,最後到六年级仍然收到書。我冇mark低又冇追,所以唔知有冇收齊哂……
clarawuwu
|
wendywoo72 發表於 18-7-15 19:32
我都係咁,收咗兩期就無收過。打電話去剷佢先話星加坡嗰邊未出書,我話有無攪錯。之後連寄3本比我。但現在7 ...
好慘! 俾左錢無書,追又唔理,但又可以年年係書展收客錢訂書。應該有唔少苦主好似你咁情況。你話直踩書展當面對質,可能都係唯一辦法喇!討回公道。
九暈畏
|
facebook見過有人開post 聲討,真係唔好中服,今年書展又有攤位 。