自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

琥珀宮

shirleysung211 發表於 18-7-15 18:57
2017年訂了12期的小小科學家中文版,只收了1 期,上門追也沒有人回,電話沒人聽,超被騙,有心收錢無心跟。 ...

向書展舉辦商及海關投訴

子爵府

mandy952 發表於 18-7-15 23:09
向書展舉辦商及海關投訴

good suggestion

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

謝謝提醒
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

choleba_by 發表於 18-7-15 22:44
我2017年跟學校訂,都係咁!到目前為止,淨係收過3期!自己打左幾次去書商跟進,話覆又無覆,話下星期會寄去 ...

我2017年都有同學校訂,我無記清楚係咪個個月收足,但眼見就好似個個月都有,頂盡真係少左都係1或者2期既事⋯
所以應該唔係新加坡果邊無書。

琥珀宮

ilikethis2005 發表於 18-7-16 00:01
我2017年都有同學校訂,我無記清楚係咪個個月收足,但眼見就好似個個月都有,頂盡真係少左都係1或者2期既 ...

可以直接向新加坡嗰邊出版商反映都得喎

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

shirleysung211 發表於 18-7-15 18:57
2017年訂了12期的小小科學家中文版,只收了1 期,上門追也沒有人回,電話沒人聽,超被騙,有心收錢無心跟。 ...

謝謝提醒
上年書展 差點都想訂 當時諗等小朋友大d先 所以冇訂 估吾到佢厄人

別墅

回覆樓主

我都係小小科學家苦主,今年一月響pop corn 商務門口訂,點知原來呃人

別墅

回覆樓主

但又好神奇,佢唔寄書又好意思早排send sms 比我sell 作文班:

暑期國語作文班和普通話造句班招生!十年經驗北京導師,學作文閱讀技巧又可學習到普通話,幫助喜愛中文報證中文進步!學生奪A無數!新蒲崗本社上課(鑽石山港鐵A2出口,近譽港灣,將軍澳人則102小巴直到)查詢報名:2649xxxx《小小科學家》代理:《日新xxxx>>

大宅

回覆 Maggie28 的帖子

我都係Popcorn商務訂,上次打去話寄住兩本比我睇住先,寄到現在都冇影,我都好想投訴~~電話打好耐先聽,whatsapp又唔回覆

伯爵府

育兒性格勳章

九暈畏 發表於 18-7-15 23:06
facebook見過有人開post 聲討,真係唔好中服,今年書展又有攤位 。

咁即係不是個別事件喇。
根本有心收咗D家長錢先,有無書收到就關人鬼事。
又响書展吸錢,又响學校吸錢,計吓計吓真係幾和味!

別墅

PurinBB 發表於 18-7-16 07:28
回覆 Maggie28 的帖子

我都係Popcorn商務訂,上次打去話寄住兩本比我睇住先,寄到現在都冇影,我都好想投 ...

咁睇來應該去書展追佢 / 打去商務投訴 / 同新加坡出版社投訴

幾百蚊訂教育雜誌都呃錢,十分無良

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

集體去投訴,唔理就報警

珍珠宮

回覆樓主:

嘩,點算呀?報警?

珍珠宮

好媽媽勳章

mandy952 發表於 18-7-15 23:09
向書展舉辦商及海關投訴
贊成!

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

推,咁過份

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

邊間公司?

子爵府

回覆樓主:

呢間野信唔過,你唔打去追都唔寄比你,一係就話新加坡未出 ,一係就話呢幾日寄,一寄就寄幾本黎,如果未出又會可以一次幾本既?呢間黑店,blacklist佢

伯爵府

回覆樓主:

呢間野,幾年前我都伏過,唔忿氣打去追,雖然最後齊哂,但真係無下次,我訂過三年,開頭無野,最多都係一次寄兩期,所以有續訂,因為早年選擇無依家咁多,同仔好鐘意睇,後來越做越差,之後無續訂,只係去開書展就一買買12期or 24期,你地講果位女士我知邊個,有次我唔續佢call我幾次,又電話又WhatsApp,好chur 又hardsell , 最後頂佢唔順block鬼左佢,不過間唔時仍然收到佢sms 宣傳

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Hellomimi112 發表於 18-7-15 23:00
不可思議的親身經歷:阿仔小一時經學校訂12期,点知隔好耐先收到一本,最後到六年级仍然收到書。我冇mark低 ...

六年....好漫長.....

大宅

zuzu888 發表於 18-7-16 09:37
六年....好漫長.....

係囉!佢有分睇既年齡架麻,到收左既時候都過左適合既年齡睇喇!

首頁
12345...9

尾頁

跳至