元朗英藝N班好唔好?

solim
|
就快一歲計劃報N班,知唔知讀過元朗英藝N班的家長覺得好唔好呢?
gremlin113
|
幾時開始報名?
mleung09
|
solim 發表於 18-7-15 20:15
就快一歲計劃報N班,知唔知讀過元朗英藝N班的家長覺得好唔好呢?

你小孩子多大,我依家都諗過英藝
solim
|
mleung09 發表於 18-7-24 12:33
你小孩子多大,我依家都諗過英藝

剛一歲。元朗冇咩N班。英藝語文好d, 但感覺人不大親切。。想睇下有冇人讀過俾下意見。
solim
|
gremlin113 發表於 18-7-24 09:48
幾時開始報名?

一歲可以報
comicwah
|
英藝絕對是幼稚園界黑店,商業化,只講錢,讀過就知中伏
JD930    發表於 18-10-22 12:02
ch14kwok
|
solim 發表於 18-7-15 20:15

冇話好唔好,呢間有錢就讀得,多內地人, 老師冇乜愛心去面試會feel到。
lover_cat
|
我讀過覺得好好,小朋友鐘意返學。又學到好多字,N 班老師有愛心
camaytang
|
我仔讀過n,幾好
gremlin113
|
因為打過去問, 又話9月先報名, 但website又寫到任何時間都報得, 所以覺得奇怪
solim
|
lover_cat 發表於 18-7-24 22:57
我讀過覺得好好,小朋友鐘意返學。又學到好多字,N 班老師有愛心

想問係國際班定主流班?
cocok
|
solim 發表於 18-9-24 13:54
想問係國際班定主流班?

我仔仔英藝今年畢左業了,但冇在英藝讀過N班,不過覺得英藝幾好,小朋友語感明顯好過其他幼稚園,老師有愛心,不過功課多,程度頗深,我仔係讀國際班
solim
|
cocok 發表於 18-9-29 20:37
我仔仔英藝今年畢左業了,但冇在英藝讀過N班,不過覺得英藝幾好,小朋友語感明顯好過其他幼稚園,老師有愛 ...

是邊區的英藝呢?
cocok
|
solim 發表於 18-10-2 23:45
是邊區的英藝呢?

就係元朗
|
cocok 發表於 18-10-2 23:47
就係元朗

請問畢業後升邊間小學
cocok
|
[email protected] 發表於 18-10-11 08:09
請問畢業後升邊間小學

好多派到區內第一志願津小,有d考到九龍塘區名校,聽聞長沙灣協和最尾收左好多英藝普遍都派得理想

我仔讀左兩年英藝so far讀得開心,NET teacher班主任好錫佢,當佢係仔咁,所以好放心 學業進步左好多!英文語感好,口音正確 不過有聽聞校內行政係有問題,有減過薪所以之前有批做左好耐既老師都走左但從結果看來,仍係唔錯既選擇
JD930    發表於 18-10-22 12:03
|
cocok 發表於 18-10-11 08:44
好多派到區內第一志願津小,有d考到九龍塘區名校,聽聞長沙灣協和最尾收左好多英藝普遍都派得理想: ...

多謝你分享
我仔子而家準備報英藝N班,而家開始睇下讀邊間幼稚園, 因為始終影響到小學, 請問你地係點樣鋪排?
cocok
|
[email protected] 發表於 18-10-11 08:49
多謝你分享
我仔子而家準備報英藝N班,而家開始睇下讀邊間幼稚園, 因為始終影響到小學, 請問你地係點樣 ...

睇下你想讀邊間小學啦,如果考九龍塘名校,個人認為英藝都唔係幾夠爭,最好讀再出名d好d既幼稚園,除非本身好smart又有奬項 有人又覺得如果到頭來讀區內津小,都係靠抽奬,咁讀普通津貼幼稚園就得,最緊要係校網不過我就覺得打好個底都重要,所以都揀左英藝
|
cocok 發表於 18-10-11 08:54
睇下你想讀邊間小學啦,如果考九龍塘名校,個人認為英藝都唔係幾夠爭,最好讀再出名d好d既幼稚園,除非本 ...

我住元朗,唔考慮跨區,但就想搏下入唔入到區內直資小學, 就算入唔到都想拒語言基礎打好底
cocok
|
[email protected] 發表於 18-10-11 08:56
我住元朗,唔考慮跨區,但就想搏下入唔入到區內直資小學, 就算入唔到都想拒語言基礎打好底
...

如果係咁,英藝應該啱你,我仔係讀元朗直資小學 以我所知,元朗(唔計天水圍)果2間直資小學收好多英藝、萊茵、德怡