美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近成日睇小紅書 搞到成日比人燒 買咗勁多野 今次就試咗Skin Ceuticals 結果超級鍾意!

Serum 15都係抗氧化精華,想試咗呢隻睇下有冇效果先再試CE/CF,不過呢隻香港冇賣,我係問朋友係美國帶返黎。我知最近先知道原來抗氧化係好重要,做好抗氧化先會做到抗老,所以依家日日朝早洗完面都會揸佢先,發覺面色到黃昏時都唔會黃,所以用完呢支我一定會試佢地個王牌CE/CF,勤力做好抗氧化呢個步驟!

HA紫米精華係佢地呢期最新出既精華,主打緊緻提升同去紋,呢兩個效果我暫時未見到,但係佢真係好滋潤,幫我做到水油平衡,最近化妝出少咗油,我估係因為佢!

B5我估大家都好熟唔洗長氣啦,真係超級超級補水,因為我用HA做埋補濕,所以B5我係mix埋la mer支treatment lotion或者la prairie既白魚子水,加倍補水,效果非常滿意!

最後係我買HA同B5既贈品,RA我都有做research,聲稱可以撫平肌膚同修復受損屏障,所以我只係局部搽係下巴同眉頭中間有粉刺既地方,用咗一個幾星期,我每日都有間中摸呢兩個位,感覺有平滑咗,不過要完全清除我知道一定係針清,不過精華做到呢個效果,我都係第一次見!

成日睇小紅書搞到我都好長氣打勁多字review 不過真係用過覺得冇伏先會同大家分享 希望大家覺得有用啦

伯爵府

laughoutloud 發表於 18-7-15 23:37
最近成日睇小紅書 搞到成日比人燒 買咗勁多野 今次就試咗Skin Ceuticals 結果超級鍾意!

Serum 15都係抗氧 ...
未試過用,但聼人講好貴!所以都想買黎試下、邊度買?

大宅

shala 發表於 18-7-16 16:50
未試過用,但聼人講好貴!所以都想買黎試下、邊度買?

我係連卡佛counter度買架 我知道海港城有專門店

侯爵府

但係搽既先後次序呢?

男爵府

laughoutloud 發表於 18-7-15 23:37

Serum 15都係抗氧 ...

請問咩係小紅書?

伯爵府

liuma 發表於 18-9-22 18:39
請問咩係小紅書?

大陸網,好多人分享護膚美容心得,而且多數自己俾錢,所以唔會樣樣讚

大宅

我係長期擁躉但係香港專門店好貴, 有時去水貨店買.CE, B5, HA美國買嘜嘢價錢?

大宅

我都要讚下呢個牌子,話說做完pico combo非常敏感,塊面好紅同好多風癱,狂fu mask搽保濕又搽phyto c o-live gel都吾得,之後係度search見到有個jm話epidermal repair掂,立即買,搽左一次塊面冇咁紅風癱又冇咁大舊,搽左2-3日敏感已經退哂

大宅

多謝分享。佢支B5真係用咗冇得返轉頭(emoji)
請問你用依幾支嘅次序係點

男爵府

Peppers13 發表於 18-9-23 01:13
我都要讚下呢個牌子,話說做完pico combo非常敏感,塊面好紅同好多風癱,狂fu mask搽保濕又搽phyto c o-liv ...

請問係全面茶定只係查有事嘅位置啊? 當cream用嗎?

大宅

pollyly 發表於 18-9-20 21:15
但係搽既先後次序呢?

我影相就係我搽既次序啊

大宅

Prima_facie 發表於 18-9-24 06:09
多謝分享。佢支B5真係用咗冇得返轉頭(emoji)
請問你用依幾支嘅次序係點

就係我影相既排位 由左至右 洗完面就用抗氧化先 一定係第一步!

大宅

tracy_lui 發表於 18-9-24 09:10
請問係全面茶定只係查有事嘅位置啊? 當cream用嗎?

當時sales見我情況咁嚴重佢叫我當cream成面搽,平時如果有敏感先搽有事位置

男爵府

樓主買set 裝定散買架

大宅

我都有用開,但係對我來講有點貴所以趁聖誕出set裝先買。

侯爵府

laughoutloud 發表於 18-9-24 11:53
就係我影相既排位 由左至右 洗完面就用抗氧化先 一定係第一步!

最左邊係抗氧化,紫米,B5,跟住果支係乜?

大宅

pollyly 發表於 18-9-26 01:04
最左邊係抗氧化,紫米,B5,跟住果支係乜?

RA. 主要係幫助平滑肌膚同埋減少”鞋”既部位

首頁

尾頁

跳至