滴雞精係咪有用??

abigail321
|
有冇JM飲開? 咩牌子好
天大地大
|
我也想知
beahappylady
|
天大地大 發表於 18-7-16 11:44
我也想知

Lm
artai430
|
葉碎碎個fb成日有sell. 話自已有B日日食. (申利. 我無食)
kukudeechu
|
abigail321 發表於 18-7-16 11:32

我有飲王朝...(之前比較過其他牌子,覺得呢隻好啲)...不過只買原味,因為吾喜歡有藥材味果d⋯⋯產前產後都有飲..
激烈的海狗
|

根本就係化學野。
天然會有一樣味道的食品嗎?
點都有食用防腐劑的。
cameo
|

唔敢講佢冇效,不過我坐月係每日雞湯,家人係買嘉美雞煲(應該重有其他稱冇激素的選擇),雞偏細隻,一個人連渣都可以飲曬食曬。
滴雞精唔係平,我情願飲雞湯,安全又好味
mandy952
|
cameo 發表於 18-7-19 18:13
唔敢講佢冇效,不過我坐月係每日雞湯,家人係買嘉美雞煲(應該重有其他稱冇激素的選擇),雞偏細隻,一個 ...

雞湯亦唔難煲,唔會買,因為一定有防腐劑
cameo
|
mandy952 發表於 18-7-19 18:28

我產後有睇過短時期中醫調理,身邊都多朋友keep住睇中醫,其實都一直冇聽過中醫建議食用滴雞精。
我見葉小姐sell到痴線,自稱一日飲幾包滴雞精咁係咪從價錢、效果、安全下,點計都不如煲番個雞湯呢?還自稱識補身嘅KOL
mandy952
|
cameo 發表於 18-7-19 18:53
我產後有睇過短時期中醫調理,身邊都多朋友keep住睇中醫,其實都一直冇聽過中醫建議食用滴雞精。
我見葉小 ...

其實洗淨隻雞,放藥材,放入電子燉中燉,根本冇難度,唔放藥材亦可。記住買無激素雞,貪佢冇咁肥
tsung
|
mandy952 發表於 18-7-19 18:28

Agree
cameo
|
mandy952 發表於 18-7-19 19:28
其實洗淨隻雞,放藥材,放入電子燉中燉,根本冇難度,唔放藥材亦可。記住買無激素雞,貪佢冇咁肥
...

嗰時係老公負責煲,其實好易。
坐月就揀雞小心d囉,因為體質弱d,避免食左d唔好嘅野,所以坐月揀嘉美雞,如果平時煲雞湯,我地都係買番普通雞。
不過,點計都好過飲d包裝野就話補身啦!
mamandyma
|
mandy952 發表於 18-7-19 19:28
...
學到野
jasmineoj
|
我買嚟當史雲生用…
貪佢細細包唔使用到唔嗲唔吊
mandychan0510
|
我平時就飲開田原x, 因為佢都幾多款, 果時我坐月都係全靠佢咋, 同埋之前喺fb睇過條片見佢地製作過程都幾安全
namc
|
陀B有飲過田原,幾好飲
oceandeepsea
|
滴滴係咪即係N年前果d雞精