懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

waiwaiB008 發表於 18-7-17 08:15
我想請問你手術之後有沒有用薑水沖涼?

冇呀,返到屋企即用熱水沖涼洗頭,最緊要係吹乾個頭,跟住大覺訓,個個星期食野清淡d,一星期後返私家覆診,醫生話清曬跟住叫我去睇中醫

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

waiwaiB008 發表於 18-7-17 07:00
我去產檢醫生先發現無心跳.

咁妳一直都繼續有懷孕不適例如易累,嘔etc?
哎好擔心

大宅

waiwaiB008 發表於 18-7-16 21:56
我己confirm 左明天在仁安括宮,最後都係想避免在家流產,手尾長、怕自己到時手忙腳亂。。
多謝各位資料! ...
請問仁安括宮要幾多錢埋單?同埋你簡邊個醫生?

我都鐙實bb無心跳,醫生叫我等幾日睇下會唔會自己排出,我諗緊用藥流定刮宮,thanks

別墅

waiwaiB008 發表於 18-7-16 12:18
有無人入私院做流產?(我b只有8weeks)
醫生講自然流產都得,但如果流血不止要入急症,聽到我好驚..
...

我家姐食藥流唔清 結果都要吸 佢搵林醫生做

複式洋房

JD930 發表於 18-7-17 13:27
咁妳一直都繼續有懷孕不適例如易累,嘔etc?
哎好擔心

唔好擔心! 你以上的反應是正常的!
唔好自己嚇自己!

複式洋房

一粒星 發表於 18-7-17 13:36
請問仁安括宮要幾多錢埋單?同埋你簡邊個醫生?

我都鐙實bb無心跳,醫生叫我等幾日睇下會唔會自己排出,我 ...

我今早己做了手術及剛可以去洗手間了!不過手術後會有經血,醫生話正常的.
我之前都等了一星期都未有動靜,只是有少少肚痛. (其實我之前一直冧住入院塞藥,但又好驚過程痛苦又長,因為我平時經血係好多. 我又要返工不可以請太長假. 基於自己很多因素下,我選了吸宮.)
現在己完成了,侍一星期假期休息後便打算看中醫!
我看陳柳娟醫生留產的,她在仁安掛牌.
整個手術應該要二萬幾!我明天出院再update價錢。
希望資料可以幫到你!加油!

大宅

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:25

我今早己做了手術及剛可以去洗手間了!不過手術後會有經 ...
謝,我想問你吸宮需要全麻醉嗎?

Thanks

大宅

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:25

我今早己做了手術及剛可以去洗手間了!不過手術後會有經 ...

好好休息,最緊要訓多d,坐返兩星期小月,身體好返再準備,食藥流係最怕流唔清又係要手術,手術基本上係最快靚正,我上次係即日入同出,平幾千蚊,不過唔係仁安。

複式洋房

一粒星 發表於 18-7-17 17:42
謝,我想問你吸宮需要全麻醉嗎?

Thanks

一定要全麻醉!

珊瑚宮

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:15
唔好擔心! 你以上的反應是正常的!
唔好自己嚇自己!

明天就去照了.... 希望見到佢

複式洋房

CHOWCHOWWW 發表於 18-7-17 17:48
好好休息,最緊要訓多d,坐返兩星期小月,身體好返再準備,食藥流係最怕流唔清又係要手術,手術基本上係最 ...

謝謝你! 因我要claim 保險,所以要訓一晚!
另外,我冧我只可坐一星期小月甘多...

複式洋房

JD930 發表於 18-7-17 17:51
明天就去照了.... 希望見到佢

你一定見到閃閃!你自己要放鬆D!
加油呀JM ! 祝福你

珊瑚宮

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:54
你一定見到閃閃!你自己要放鬆D!
加油呀JM ! 祝福你

知道... 多謝妳呀
有好消息嘅話妳知

大宅

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:52
...

關於懷孕有得claim?另外買的嗎?

大宅

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:52
...

可以就炒返小小白米焗黎當水飲,但唔好太燶,會好熱氣

複式洋房

CHOWCHOWWW 發表於 18-7-17 17:58
關於懷孕有得claim?另外買的嗎?

哈哈!其實我唔知有無得claim, 我都係第一次甘. 只係照send 保險form 上去試一試!

大宅

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:48
一定要全麻醉!
謝謝,你好好休息!大家一起努力

水晶宮

waiwaiB008 發表於 18-7-17 17:48
一定要全麻醉!

我做吸宮唔使全麻喎,叫modified anaes control, 基本上係深層的訓著,唔使插喉,完全無感覺。我休息左一日就正常活動返工。手術無流血甘制,真係好過藥流同自然排好多。

複式洋房

Nbs 發表於 18-7-17 18:56
我做吸宮唔使全麻喎,叫modified anaes control, 基本上係深層的訓著,唔使插喉,完全無感覺。我休息左一 ...

你果個叫監察麻醉,不用插喉,係好D,但係都係全個人訓著. 手術中完完無知覺。
我果個係全身麻醉,醫生指定我要全身,因佢話孕婦有機會身體內會腫漲,怕我自己在手術中呼吸有問題到時就唔可以再插喉. 我冧醫生會因各人身體狀況去定麻醉方式!
你真係好好多wor! 無流血!
醫生同我講我正常要流一至兩星期先會停.

複式洋房

CHOWCHOWWW 發表於 18-7-17 18:00
可以就炒返小小白米焗黎當水飲,但唔好太燶,會好熱氣

想請問白鑊炒小白米?事旦取一小量?請指敎有乜好?謝謝!

首頁

尾頁

跳至