有無媽媽係法國擇時辰開刀?

pudding_taimei
|

因為既然都㨂得開刀,我就索性擇埋日子時辰,師父俾左個11月星期二嘅9~11pm 時間我,另外仲有一個差唔多40w我就無考慮了,但問題係,法國醫院嗰邊話擇時辰要加$,如果係office hour 以外要收5倍錢...仲未計醫生同麻醉師嗰D...
咁樣加加埋埋我係咪要10幾萬埋單?
有無人遇到呢D問題呀......?

Cinder_ella
|
好似唔洗收5倍咁多喎
koalalee88
|
pudding_taimei 發表於 18-7-16 15:05
因為既然都㨂得開刀,我就索性擇埋日子時辰,師父俾左個11月星期二嘅9~11pm 時間我,另外仲有一個差唔多40w ...

五倍
jp805
|
pudding_taimei 發表於 18-7-16 15:05
因為既然都㨂得開刀,我就索性擇埋日子時辰,師父俾左個11月星期二嘅9~11pm 時間我,另外仲有一個差唔多40w ...

我都係擇時辰 醫生幫我book 手術室時間 又冇話要加錢
|
我再打去法國問清楚,有另一個姑娘話non-office hour 只係手術室要收5倍(房無full 嘅話),如果我要9點開刀都唔駛收,因為office hour 到10pm嚇屎我

咁即只係開刀醫生要收我OT錢...
kitkitho
|
我都有擇時辰,醫生幫我同醫院book就可以啦,無加錢不過我系下午開刀
Wingwing1223
|
pudding_taimei 發表於 18-7-16 18:59
我再打去法國問清楚,有另一個姑娘話non-office hour 只係手術室要收5倍(房無full 嘅話),如果我要9點開 ...

想請問下最後法國醫院有冇收你擇時晨費呀?因為我都係擇左平日嘅9~11am⋯醫生個邊要收40%...Thx
|
Wingwing1223 發表於 18-7-25 11:40
想請問下最後法國醫院有冇收你擇時晨費呀?因為我都係擇左平日嘅9~11am⋯醫生個邊要收40%...Thx
...

我係夜晚9~11pm,診所姑娘覆我話如果手術唔過10pm 基本上係唔會另外收費,就算過左10pm 都只會收手術室超時費,最多係收多$8000左右,因為係醫生book房就唔會當擇時辰,所以如果你係朝早嘅話,醫院應該唔會收另收費
|
pudding_taimei 發表於 18-7-26 12:08
我係夜晚9~11pm,診所姑娘覆我話如果手術唔過10pm 基本上係唔會另外收費,就算過左10pm 都只會收手術室超 ...

我個醫生開刀係佢到時夾醫院,之後再俾時間我!如果我揀時間就當我擇日要另收40%,其實我想醫生比時間我,我可以再問下師傅邊個時間得,諗住慳返10000..但醫生好似唔想比時間我揀左先。。。
|
Wingwing1223 發表於 18-7-26 12:13
我個醫生開刀係佢到時夾醫院,之後再俾時間我!如果我揀時間就當我擇日要另收40%,其實我想醫生比時間我, ...

我醫生話夜晚要+$20000 tim,佢俾d時間得朝早9am前唔收附加費,一過左就$5000/hour,師父就俾4個時辰我都要收錢,所以我已揀左最「實惠」嘅平日9~11pm
sevenbb
|
Wingwing1223 發表於 18-7-26 12:13
我個醫生開刀係佢到時夾醫院,之後再俾時間我!如果我揀時間就當我擇日要另收40%,其實我想醫生比時間我, ...

你揾邊個醫生呀? 我知道有d 醫生擇日開刀要另外收錢,但我個醫生就比咗一堆時間我,我再揾cfu 夾,醫生話照完結構就打比佢book 時間,冇話額外要比錢

|
pudding_taimei 發表於 18-7-26 12:33
我醫生話夜晚要+$20000 tim,佢俾d時間得朝早9am前唔收附加費,一過左就$5000/hour,師父就俾4個時辰我都要 ...

即係你淨係比$5000 OT錢比醫生?醫院唔使比?我個個醫生唔會比時間我,我連揀都冇得揀,一定係醫生自己夾醫院!
|
sevenbb 發表於 18-7-26 12:38

你揾邊個醫生呀? 我知道有d 醫生擇日開刀要另外收錢,但我 ...

我搵左劉珮琪醫生呀!我都想醫生比開刀時間我再揀,但我問左佢一定係到時同醫院夾,冇得我揀!
想請問你係邊個醫生呀?我老公成日叫我轉男醫生話細心d..我係後期先轉私家開刀,所以個陣都懶得再比較!劉醫生我都係睇左2次,冇特別好或唔好!依家24w幾
|
Wingwing1223 發表於 18-7-26 12:40
即係你淨係比$5000 OT錢比醫生?醫院唔使比?我個個醫生唔會比時間我,我連揀都冇得揀,一定係醫生自己夾 ...

唔係呀,我係夜晚+$20000呀,我個朋友都係同一個醫生但佢係朝早9~11am,就當醫生OT1hour,+$5000,我夜晚係另一個計法
|
pudding_taimei 發表於 18-7-26 12:49
唔係呀,我係夜晚+$20000呀,我個朋友都係同一個醫生但佢係朝早9~11am,就當醫生OT1hour,+$5000,我夜晚係另 ...

你搵邊個醫生呀?唔該
gloria524
|
我係星期六下午無另外收費
|
Wingwing1223 發表於 18-7-26 12:51
你搵邊個醫生呀?唔該

羅宇帆
sevenbb
|
Wingwing1223 發表於 18-7-26 12:46
我搵左劉珮琪醫生呀!我都想醫生比開刀時間我再揀,但我問左佢一定係到時同醫院夾,冇得我揀!
想請問你係 ...

其實我都buy 男醫生,女醫生好粗暴(emoji)
|
sevenbb 發表於 18-7-26 20:12
其實我都buy 男醫生,女醫生好粗暴(emoji)

開頭諗住女醫生冇咁尷尬嘛。。我老公就話開刀其實男醫生都冇所謂啦!有一排1516唔知轉唔轉好,但我依家都24w幾,我又想book法國生,所以就冇轉啦。。
|
pudding_taimei 發表於 18-7-26 14:20
羅宇帆

thx