陀b陀肥晒...

maymeibb7
|
自從99知我有左,佢就係咁狂燉野煲野俾我,飲到我勁肥,醫生都話體增升得多左,點算呀?
lionson
|
maymeibb7 發表於 18-7-16 15:41
自從99知我有左,佢就係咁狂燉野煲野俾我,飲到我勁肥,醫生都話體增升得多左,點算呀? ...
要注意飲食呀 過量好易有妊娠糖尿 到時就麻煩
hielainehk
|
其實唔駛補,食返平常野就夠營養,增磅過左健康院標準,會叫你控制食量,只飲水..(上胎中期曾經過左標準2磅,健康院姑娘叫我只飲水或水加檸檬,食飯唔好撈汁),生完我比懷孕前重左6磅度,好快收身。
Nbs
|
而家停止補,生完都唔好補甘多。你而家無得減肥架,肥左都無辦法,要生完先減到喇。
cpycpyhelen
|
自從99知我有左,佢就係咁狂燉野煲野俾我,飲到我勁肥,醫生都話體增升得多左,點算呀? ...

食太多都係肥係媽媽身,最好小食多餐,餐反散下步

EstrellaDamm
|
營養均衡就得,孕婦根本唔使食太多。我陀兩胎都係越陀越瘦但BB增長無問題。
hamsterma
|

我整個孕期肥佐40磅
lhzgigi
|
下次覆診帶埋奶奶去,叫醫生同佢講
GCHK
|
注意攝取量,唔好過量
lawgabbi
|
真係慘...你肥左但係都唔知bb有冇肥到
ky_lung
|

bb正常size就唔洗補,正常食,生完先補就可以
moonlyCC
|
你99肯煲俾你咪算好囉,我99乜都冇
RubyYu07
|
之後控制下囉~咁醫生有無預計宜家bb幾重?
GCHK
|
RubyYu07 發表於 18-7-17 17:20
之後控制下囉~咁醫生有無預計宜家bb幾重?

係啵醫生有冇話預計BB重量?
beibeigbb
|
叫老公開聲唔洗補啦,每日均衡飲食已經好足夠。我初時都係叫老公出聲,一早講明唔補唔介口
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-7-17 17:51
係啵醫生有冇話預計BB重量?

我都有呢個疑問。
haha748494
|
適當增加營養系可能嘅,切勿暴飲暴食。
evonnene
|
如果健康地重左係好事,但如果超標就小心啦
DebbyVln
|
補品的確易肥, 所以我揀左低脂嘅媽媽奶~ 心美力都幾好, 肥b唔肥媽
kksun
|
回覆 maymeibb7 的帖子

頭幾個月媽媽吸收晒, 係唔會肥B的, 就算佢煲咩煮咩你食適量唔會肥太多, 有均衡營養緊要D.