自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

tennycheng1234 發表於 18-7-18 09:29
加埋料幾多?
料都係個盆,3/4匹上個月買100到,如果匹半我古都係多幾十到,

別墅

thomas_so33 發表於 18-7-18 08:49
你係邊區同幾多匹機

請問將軍澳2⃣️匹收幾錢?

伯爵府

winkylui822 發表於 18-7-18 11:08
請問將軍澳2⃣️匹收幾錢?
二匹機一個人真係做唔到呀

別墅

thomas_so33 發表於 18-7-18 11:17
二匹機一個人真係做唔到呀

明白,謝謝你意見!

伯爵府

winkylui822 發表於 18-7-18 23:04
明白,謝謝你意見!
多謝你明白,如果你有人幫到手落機都可幫到你做,講真如果二個人上得去唔計料錢都差唔多成仟,你可能覺得唔直,你又可自己去買個盆搵朋友裝,但要睇返你個去水係邊個方向

別墅

thomas_so33 發表於 18-7-19 12:19
多謝你明白,如果你有人幫到手落機都可幫到你做,講真如果二個人上得去唔計料錢都差唔多成仟,你可能覺得唔 ...

好嘅,多謝你意見!(emoji)(emoji)

洋房

CF前日上左來翻睇,又話去水管吾夠斜,要拆過部冷氣托高重裝部机(收成千蚊)裝完二日,今朝見又漏水,不過不在去水兜漏水,而系在机背……点解咁架,整左兩次啦……

伯爵府

ELHOHOMA 發表於 18-7-20 07:27
CF前日上左來翻睇,又話去水管吾夠斜,要拆過部冷氣托高重裝部机(收成千蚊)裝完二日,今朝見又漏水,不過不 ...
呢D明呃你唔識啦,之前係個盆滴佢上去睇都個咩事,邊洗裝過部機呀,佢收得你1200咁大咬叫佢上來執手尾啦

伯爵府

CF前日上左來翻睇,又話去水管吾夠斜,要拆過部冷氣托高重裝部机(收成千蚊)裝完二日,今朝見又漏水,不過不 ...
部機唔洗裝太斜架,你唸下個去水孔位離機邊二三寸到,太斜都無機會去到孔,咁咪養水去到機尾流出

瑪瑙宮

tennycheng1234 發表於 18-7-17 18:11
請問邊度買?

其實換機時,同職員講,如果加呢個大底盤要幾錢? 因通常換機師傅會帶埋上黎,你加錢就會加埋幫你攪,我3部冷氣機都加左,所以冇漏水問題,好似加左一個盤250蚊 ,但唔使煩。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

去街市維修電器鋪有安冷氣既鋪頭,問問D師傅,可否加安個大底盤,收幾錢!

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

伯爵府

moonlight9198 發表於 18-7-20 18:33
其實換機時,同職員講,如果加呢個大底盤要幾錢? 因通常換機師傅會帶埋上黎,你加錢就會加埋幫你攪,我3部 ...
一般裝機就算幫你加大水盆係膠因為有得到時開邊面孔位,但膠盆晒得多易趣同列,不銹鋼就係要知道係邊面去水先買,因有好多方向選擇

洋房

我都有問,CF話我有窗台,吾可以裝大底盤,装咗吾夠斜仲去吾到水,其實装完我覺得部机似些少斜向入,吾似向後傾,不過我朋友幫我留响屋企等師父装,又見佢有用平水度過,佢倒水入去試机又冇漏水所以比CF走,点知兩日又滴……我就嚟顛!我之前果部又系整極都漏水所以先换新,点知又系咁……最奇怪系琴晚開左3-4個鐘冇漏水,今日開咗幾個字窗台就濕了(我開前睇過窗台系乾的)

伯爵府

ELHOHOMA 發表於 18-7-20 20:11
我都有問,CF話我有窗台,吾可以裝大底盤,装咗吾夠斜仲去吾到水,其實装完我覺得部机似些少斜向入,吾似向 ...
幾日有問題一定叫佢跟返,窗口機收1200係好貴啦,比正常貴好好多

伯爵府

佢裝機有無做二條鋁角拉上天花道先,佢如果唔做機底用膠咁就可能做唔到,總之叫佢跟返先啦

瑪瑙宮

thomas_so33 發表於 18-7-20 19:03
一般裝機就算幫你加大水盆係膠因為有得到時開邊面孔位,但膠盆晒得多易趣同列,不銹鋼就係要知道係邊面去水 ...

唔係喎。我用不銹鋼大盤架喎,唔係膠黎架喎。但我屋企我有裝窗口式冷氣機位既石屎窗台的。

伯爵府

moonlight9198 發表於 18-7-20 21:49

唔係喎。我用不銹鋼大盤架喎,唔係膠黎架喎。但我屋 ...
正常睇左去水位先買盆,因為每間屋大廈主喉有唔用方向,我見過有D直頭係窗台道,咁就要買個下面去水,新填地街3/4匹加左價都係100

瑪瑙宮

thomas_so33 發表於 18-7-20 21:56
正常睇左去水位先買盆,因為每間屋大廈主喉有唔用方向,我見過有D直頭係窗台道,咁就要買個下面去水,新填 ...

我地大廈每層,每間屋外面都有冷氣機去水既喉接落去大廈地下的。因之前可能成塵座大廈,冷氣機滴水太嚴重,所以全座大廈幾年前已裝晒。

首頁

尾頁

跳至