屋企有舖地毯既JM請進

麵包超人^o^
|
你地去邊買地毯架? 同埋塊地毯買咗返黎有冇話點洗下先用?想買塊大地毯係廳.....除咗淘寶, 仲有咩地方多選擇? 去咗IKEA睇,但睇唔岩
油麥麥
|
在宜家買。

灑梳打粉幾小時後吸塵,重複一次!
sammitoffee
|
Franc franc 好多靚款
AhKaAhKa
|
3M 有出洗地毯泡泡液,又方便又平!
in.carry
|
sammitoffee 發表於 18-7-16 23:40

Bitch0101
|
AhKaAhKa 發表於 18-7-16 23:52
3M 有出洗地毯泡泡液,又方便又平!

有3M 產品圖嗎? 需要過水?
JD930
|

仲有Zara home
麵包超人^o^
|
油麥麥 發表於 18-7-16 23:32
在宜家買。

灑梳打粉幾小時後吸塵,重複一次!

成張灑之後吸塵就Ok?請問梳打粉用途係咩同係邊買呀?
麵包超人^o^
|

睇過 Franc Franc 我中意果張要3千幾太貴了所以放棄
麵包超人^o^
|
JD930 發表於 18-7-17 00:33
係 仲有Zara home

我係網上睇 zara home果啲好細張
油麥麥
|
麵包超人^o^ 發表於 18-7-17 10:37
成張灑之後吸塵就Ok?請問梳打粉用途係咩同係邊買呀?

可以在YouTube 打「地毯梳打粉」看看~
梳打粉在超市買到
wayland910
|
我都想買,耐何屋企太細
JD930
|
麵包超人^o^ 發表於 18-7-17 10:44
我係網上睇 zara home果啲好細張

去鋪頭睇都有大張嘅
如果要fit size的話可以去傢俬鋪訂造
麵包超人^o^
|
油麥麥 發表於 18-7-17 13:08
梳打粉在超市買到

thx jm....第一次舖地墊咩都唔識
mysterious22
|
除左大公司如ikea, franc franc,亦都有好多細舖專賣地毯,上yahoo search好易搵到
tsung
|

tsung
|
麵包超人^o^ 發表於 18-7-17 10:37
睇過 Franc Franc 我中意果張要3千幾太貴了所以放棄

呢幾日有折呀
麵包超人^o^
|
油麥麥 發表於 18-7-17 13:08
梳打粉在超市買到

你有買噴劑噴佢嗎?我上網睇,話梳打粉主要除味,因為新買返黎,驚污糟,定呢個方法已經夠清潔?thx