潮流時尚

跳至
[手袋] My Lady Dior

首頁

尾頁

翡翠宮

入唔入手好? 我冇手挽袋。 31000蚊。 Coco Handle small 都有考慮,但size-wise 好似my lady dior 合用一點。考慮淺灰或呢隻nude 色,羊皮袋未擁有過。會易花嗎?

大家有comment,請告訴我。 謝謝

wcpcelia    發表於 18-7-19 10:32
Cheuk2012    發表於 18-7-17 23:33
ada0707    發表於 18-7-17 10:03

伯爵府

MagDog 發表於 18-7-17 01:51
入唔入手好? 我冇手挽袋。 31000蚊。 Coco Handle small 都有考慮,但size-wise 好似my lady dior 合用一 ...

唔易花,dior羊皮襟過chanel

伯爵府

MagDog 發表於 18-7-17 01:51
入唔入手好? 我冇手挽袋。 31000蚊。 Coco Handle small 都有考慮,但size-wise 好似my lady dior 合用一 ...

絕對值得擁有

wcpcelia    發表於 18-7-19 10:32

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

CO CO

子爵府

回覆樓主

My Lady Dior 而家要成$31000! 不過Dior D 羊皮真係come 過 C ! 我之前有個Lady Dior 中size 因為個friend 幫我買錯個紫色唔鐘意同條帶大幼所以用咗幾年賣咗!第日會諗吓入個My Lady Dior!!

翡翠宮

Florencema 發表於 18-7-17 17:13
唔易花,dior羊皮襟過chanel

Thank you 你的分享。心大心細中。

翡翠宮

Florencema 發表於 18-7-17 17:13
絕對值得擁有

我去店裡試過。我平時casual 多。 黑色袋我有好多。 prefer實色。 所以新size 係好arm. 都仲係太elegance. 我再等等,睇下個心掛唔掛住佢。
謝謝你的意見

翡翠宮

kitbebe 發表於 18-7-17 17:31
CO CO

係mini coco 我鍾意多小小。但未遇到我合心水色。我會再考慮考慮。謝謝你

翡翠宮

ungela914 發表於 18-7-17 18:45
My Lady Dior 而家要成$31000! 不過Dior D 羊皮真係come 過 C ! 我之前有個Lady Dior 中size 因為 ...

呢個新size 同有customizable studs. 但要小小時間習慣,粗strap又好似想走trendy X Classic.

你地賣pre loved 袋美國易嗎?香港我打過價,想賣袋收得好低價。所以我現在買袋好小心。家中冇咁多位放。

子爵府

MagDog 發表於 18-7-17 18:59
呢個新size 同有customizable studs. 但要小小時間習慣,粗strap又好似想走trendy X Classic.

你地賣pre ...

係呀!呢個size我早兩年已經睇梗但因為我太多袋想買!所以重响我買袋list 上面不過佢由$3400 USD 到而家加到$3600+ 同埋我又想買個 Lady Dior mini 所以兩個之中好難決擇!我同你一樣而家買袋真係要好小心因為New York 二手價都係好低!不過點都好過放响屋企發霉!你唸住買咩色呀?等你post!

翡翠宮

ungela914 發表於 18-7-17 19:42
係呀!呢個size我早兩年已經睇梗但因為我太多袋想買!所以重响我買袋list 上面不過佢由$3400 USD 到而家加 ...

原來美國放售都係低價。 我會仔細考慮下。

男爵府

我早幾年已買了Dior 中size, 如果現在買寧願買My Lady Dior, 因為唔係拉鍊方便提取內物仲可以唔使刮親隻手,而且袋身較柔軟,加上潮流興粗身帶。

另外我最近也入了CoCo Handle 中size, 始終這個內裡有分格,冇咁方便放嘢, eg我會帶細水樽近排又帶縮骨遮,但Dior 空間較大可以放得落呢兩樣野

男爵府

我都鐘意這nude色同灰色啊!

翡翠宮

pui-e 發表於 18-7-17 21:20
我早幾年已買了Dior 中size, 如果現在買寧願買My Lady Dior, 因為唔係拉鍊方便提取內物仲可以唔使刮親隻手 ...

Coco handle 係小小風琴式。我都估好似你咁講放野有技巧。 因為第一次心思思想買my lady dior. 我去了shop. Be honest, 係靚袋但我好似causal 小小。我怕end up 好似我個CC CF Medium 買來唔多用。不過銀黑荔枝皮。當時買才34000蚊。覺得買了唔後悔。但買了真係冇咩機會用。

男爵府

講真我已買了幾年但好少用,一來我買了粉紫色只可夏天用,二來羊皮用了三次就花了,三來要襯衫先可以帶出街;不過Lady Dior有收藏價值(我廿年前同事已用)

翡翠宮

pui-e 發表於 18-7-17 21:43
講真我已買了幾年但好少用,一來我買了粉紫色只可夏天用,二來羊皮用了三次就花了,三來要襯衫先可以帶出街 ...

粉紫色好靚哇。我自己都鍾意淺色袋。designer’s bags 我係有40% 淺色袋。因為香港夏天長過冬天。但夏天落雨又唔用到。

男爵府

MagDog 發表於 18-7-17 22:19
粉紫色好靚哇。我自己都鍾意淺色袋。designer’s bags 我係有40% 淺色袋。因為香港夏天長過冬天。但夏天落 ...

三色袋好少有,少少花咗(遠睇唔覺但自己用就好覺)

jpangel    發表於 18-7-21 16:35
wcpcelia    發表於 18-7-19 10:33
stagea    發表於 18-7-18 12:25

翡翠宮

pui-e 發表於 18-7-17 22:35
三色袋好少有,少少花咗(遠睇唔覺但自己用就好覺)

好靚好特別

男爵府

回覆樓主

Lady dior 粉紅好靚架! 不過好多b6用, 宜家我少用lu. 手挽袋好多選擇呀, H呢?

翡翠宮

chelseywong 發表於 18-7-18 09:08
Lady dior 粉紅好靚架! 不過好多b6用, 宜家我少用lu. 手挽袋好多選擇呀, H呢?

呢個都係我另一concern. 我見用親都係大6 人命中率好高

首頁

尾頁

跳至