想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我6月頭去左瑪麗排ivf, 之後收到瑪麗嘅whatsapp話轉去東區做iui先,
但其實我想做ivf, 請問大家有冇試過同瑪麗講要直接做ivf? 定係一定要試左iui, 唔得先ivf?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

回覆 joycecwy 的帖子

政府醫院要做3次IUI失敗先可以開始IVF, 之前我已在聯合做左2次IUI都失敗, 之後聯合寫紙俾我做IVF, 我去瑪麗排, 但瑪麗要我做多次IUI, 如果失敗先可以做IVF

別墅

回覆 daisypig 的帖子

咁iui失敗左要重新排過ivf?

大宅

joycecwy 發表於 18-7-17 13:29

咁iui失敗左要重新排過ivf?我排威院就係三次iui失敗左依家要等年半先有得做ivf

大宅

我排威院就係三次iui失敗左依家要等年半先有得做ivf

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

jenlovefai 發表於 18-7-17 13:44

我排威院就係三次iui失敗左依家要等年半先有得做ivf

iui同ivf唔可以同時排架,3次iui失敗先可以開始排ivf

大宅

唔可以架要做晒3次iui先可以再排ivf

大宅

jenlovefai 發表於 18-7-17 20:18

唔可以架要做晒3次iui先可以再排ivf

咁如果排瑪麗前已經喺私家診所做過iui呢?

排到時仲會唔會又要再做iui先可以再試ivf呢

大宅

aooiwong 發表於 18-7-17 21:36
咁如果排瑪麗前已經喺私家診所做過iui呢?

排到時仲會唔會又要再做iui先可以再試ivf呢

我都想知呀

大宅

sanyosanyo 發表於 18-7-17 21:59
我都想知呀

你要喺私家診所度攞咗證明你之前做過iui 有機會 直接做ivf

大宅

Wongpoman 發表於 18-7-17 23:25
你要喺私家診所度攞咗證明你之前做過iui 有機會 直接做ivf

明白,謝謝你

首頁

尾頁

跳至