香X快運登機前會CHECK袋嗎?

BearMom
|
想買支裝飲品上機飲,但登機唔知會唔會CHECK HANDCARRY及唔俾帶上機呢? 請指教。
pbpk03845784
|
BearMom 發表於 18-7-17 11:20
想買支裝飲品上機飲,但登機唔知會唔會CHECK HANDCARRY及唔俾帶上機呢? 請指教。
...

冇check
babychingching
|
...

上年8月坐隔離果家人直頭拎住幾袋M記上機

不過, 只可以話比係人情唔比係道理

wcpcelia    發表於 18-7-17 16:10
klsabb
|
無check hand carry, 不過都唔好太張揚囉
BearMom
|
明白,謝謝各位回覆。
skylet
|
俾你過到,上到去飲果陣會俾空姐叫你唔好飲,我覺得好醜,機上可以order飲品,又唔係好貴。
mercurycc
|
無check, 講真機上飲品唔貴,
自己帶比空姐話都 (火羅).
jutau
|
自攜食物梗係唔好啦,如要自攜食物,唔應該揀廉航,其實買得人哋機票就要守人哋規則

我自己就怕人鬧多過我自己嘅享受,我嘅面子唔只一枝水或一個包嘅價錢

我覺得佢機上物品價格都合理,當然比起機票,食物價錢比例當然算高,但佢賣 Evian 水俾你都唔係cheap嘢啦,啲飯,我真心覺得好味,唔止我一個講,所以算啦,豪俾佢,要自攜食物下次都係訂傳統航空公司算,食魚生佢都唔理得你
kcpak    發表於 18-8-22 01:40
wcpcelia    發表於 18-8-21 09:13
jutau
|
同埋日本韓國返港好多時會磅 hand carry, 尤其旺季,需然佢唔會 check 你袋內物品
大笨鐘
|
回程見唔少人行李大件或重,比空姐叫停上機,出返去寄行李。收費就唔清楚喇!
whyyou
|
...

你會唔會喺地鐵飲嘢?
chickenwing2006
|
skylet 發表於 18-7-17 14:27
俾你過到,上到去飲果陣會俾空姐叫你唔好飲,我覺得好醜,機上可以order飲品,又唔係好貴。 ...

chickenwing2006
|
skylet 發表於 18-7-17 14:27
俾你過到,上到去飲果陣會俾空姐叫你唔好飲,我覺得好醜,機上可以order飲品,又唔係好貴。 ...

TMC3012
|
我坐乜機都會自己帶水樽, 方便過完關有水飲吓, 佢唔會查, 自律囉
不過見過啲人食麥記, 食薯片, 食餅, 我又覺得過份左啲
youhello507
|
TMC3012 發表於 18-8-21 08:01
我坐乜機都會自己帶水樽, 方便過完關有水飲吓, 佢唔會查, 自律囉
不過見過啲人食麥記, 食薯片, 食餅, ...

有個杯麵上去沖
TMC3012
|
youhello507 發表於 18-8-21 08:38
有個杯麵上去沖

佢有杯麵賣既
goo_littlebb
|
TMC3012 發表於 18-8-21 08:01
不過見過啲人食麥記, 食薯片, 食餅, ...

暑假果轉去名古屋,後面2個應該小學高小既妹妹,不停開零食,食到一地都係仲掉埋啲袋落地下,佢阿媽坐隔離又唔理佢地,後來佢地個阿爸叫佢地清理返咋。所以自律既嘢都要睇人。
TMC3012
|
goo_littlebb 發表於 18-8-21 08:46
暑假果轉去名古屋,後面2個應該小學高小既妹妹,不停開零食,食到一地都係仲掉埋啲袋落地下,佢阿媽坐隔離 ...

subb
|
youhello507 發表於 18-8-21 08:38
有個杯麵上去沖

我蠢左, 我比錢買杯麵...
whyyou
|
subb 發表於 18-8-21 16:13
我蠢左, 我比錢買杯麵...

你唔係蠢,你係尊重人尊重自己啫