今天驗到兩條線, 請問JM們有沒有九龍灣的婦科介紹?

c.chloe
|

6月8日last M, 今天自己驗到兩條線, 想睇醫生確認一下.

請問JM們有沒有九龍灣的婦科介紹?
hahahamummy
|
c.chloe 發表於 18-7-17 12:14
6月8日last M, 今天自己驗到兩條線, 想睇醫生確認一下.

恭喜你先 我無係九龍灣睇開 我係尖沙咀
想確認可以睇普通醫生先都得 唔駛咁快睇婦科

KarenC
|
恭喜,我只是去屋企附近西醫診所,取懷孕證明,之後才約婦科醫生做檢查
|
普通醫生已經可以寫信,快d拎信去排咗個期先,返嚟再慢慢揀產檢醫生
Jessica.C124
|
c.chloe 發表於 18-7-17 12:14

我上次一驗到中左, 都係去九龍灣間卓健再驗, 跟住佢會比醫生紙定一封信你
c.chloe
|

回覆 Jessica.C124 的帖子

想問下佢係點樣幫你驗架?即刻知結果?係咪求其搵一個醫生就得?邊個醫生幫你睇架?
卓健睇幾錢?會唔會包埋葉酸?

第一次咩都唔識,所以問題好多

現在仲有點唔敢相信,唔知要應該做咩好
c.chloe
|
回覆 hahahamummy 的帖子

多謝你吖!咁我先附近搵個醫生睇下先!
c.chloe
|
回覆 [email protected]@ 的帖子

聽講好似之後唔可以轉?因為依家雖然住九龍灣,但年尾會搬去荃灣><
|
c.chloe 發表於 18-7-17 17:14

聽講好似之後唔可以轉?因為依家雖然住九龍灣,但年尾會搬去荃灣> ...

聽聞可以轉醫院,但要先係舊醫取消登記,再去新醫院登記,舊醫院已預約產檢就會無咗,到新醫院要睇佢地,再幫你排期產檢
但重新係新醫院排期,可能要再等耐d
c.chloe
|

好似會好麻煩咁><

|
c.chloe 發表於 18-7-17 18:07

好似會好麻煩咁>

不如你打去新醫院講返你呢個情況,睇下佢地可唔可以先安排,再後補住址証明
c.chloe
|

今日拿左張懷孕證明, Fax張新地址的合約同身分證過去啦
|
c.chloe 發表於 18-7-17 17:09

想問下佢係點樣幫你驗架?即刻知結果?係咪求其搵一個醫生就得?邊個醫生幫你睇 ...

其實佢會比條野你去驗尿, 跟住等一陣, 姑娘會叫你入去見醫生, 其實都即刻知結果, 係呀, 姑娘應該會搵個女醫生幫你同埋解釋你聽, 再開醫生紙比你, 我唔係好記得個醫生名, 因為卓健個D醫生都唔係長期同一個架, 希望我咁解釋會幫到你啦, 加油呀
c.chloe
|

多謝你啊~我今日中午去左啦~
ting_039
|
KarenC 發表於 18-7-17 13:19
恭喜,我只是去屋企附近西醫診所,取懷孕證明,之後才約婦科醫生做檢查
...

我果時係搵婦科 因為想照下係咪真係有左 感覺實左啲
|
c.chloe 發表於 18-7-18 16:57

多謝你啊~我今日中午去左啦~

點呀, check成點呀?
c.chloe
|
回覆 ting_039 的帖子

你幾多week去照? 睇到架啦?
我都覺得無實感
c.chloe
|

他只係驗孕, 我覺得我自己測無乜分別 哈哈
跟住都係卑張醫生紙卑我去醫院排期~

我想等8week 再塭婦產科照下 確實D~XD
|
c.chloe 發表於 18-7-20 11:24

他只係驗孕, 我覺得我自己測無乜分別 哈哈

係架, 只係為左拎張醫生紙, 哈哈

ting_039
|
c.chloe 發表於 18-7-20 11:22
回覆 ting_039 的帖子

你幾多week去照? 睇到架啦?

6weeks 就有閃閃