生仔生女既壓力

cmancmanman
|

驗到係女,其實我唔係唔中意,更加唔係嫌棄,只係有生仔既壓力
男家好傳統,會點燈果啲
一直以黎都俾啲人問幾時生丫
鄉下啲3姑6婆又係度不停問
又係咁講阿邊個生左個仔,有得點燈丫果啲
如果第一胎就係仔
下次再生就唔會有壓力
我都諗住唔止生一個
只係我驗過我卵子比人少
所以有啲唔開心

Update:
99知道左係女,同c6講阿邊個堂哥表哥果啲全部第一胎都係生仔,點解你地係生女?

jessie717
|
cmancmanman 發表於 18-7-17 12:59
C6屋企得佢一個男孫,試左2年終於有左,今日報告驗到係女,好唔開心,勁係度喊....
點先可以睇看啲...
...

能成功孕育,bb健康成長已是非常難得! 仔女都是很寶貴的;今次女女下次仔仔一樣幸福
koalalee88
|
C6屋企得佢一個男孫,試左2年終於有左,今日報告驗到係女,好唔開心,勁係度喊....
點先可以睇看啲...
...

真系可憐個BBB女 未出世比父母嫌棄

cathy_chui
|
點先可以睇看啲...
...

仔女都係自己既寶貝,健康就好,你老公有冇介意?冇既唔使理其他事
有能力既等女女大d再試追多個
AnaNg
|
無話包生仔架哦⋯⋯仔女都係你架關人咩事?C6 62 99介意叫佢地自己生,同C6講你地精子無仔吾怪得人
BOBOKL
|
最緊要健康。仔女有咩所謂....
jessieng323
|
其實bb健康已經係恩典,仔女都唔重要啦!
過多兩年再追一個,話唔定係仔呢~
KILW
|
我勁想要女,衫同玩具又靚,一般比仔貼心d,第日個女結左婚通常係你多個半邊仔,無婆媳關係。我預左將來雙手送個仔比佢第日老婆同親家
miko0702
|
點先可以睇看啲...
...

你既然選擇得自然受孕就預咗性別冇得揀架啦,有咩好喊?你唔係依家先知掛? 你咁想要仔,點解唔當初就去泰國做ivf揀性別?
米娜.L
|
點先可以睇看啲...
...

幾多人恨生囡,bb好慘。。
yoyocandy
|
koalalee88 發表於 18-7-17 13:03
真系可憐個BBB女 未出世比父母嫌棄

希望佢地諗通開心迎接自己個女啦
Louisho1990
|
點先可以睇看啲...
...

其實個天比個bb你,你已經好好
你睇下其他post, d 人想要bb幾難
做ivf打好多針都仲未有 , 你有已經比好多人幸福,
你都試左2年,個天最後比你,你應該感恩
koalalee88
|
yoyocandy 發表於 18-7-17 13:38
希望佢地諗通開心迎接自己個女啦

其實BB會feel到
我睇到類似post都會好傷心
天賜既禮物
幾多人想生都生吾到
melomelomelody
|
開開心心迎接大女,再追個細b,第2胎出國俾d錢去揀性別囉,好好調整心態,仔女都係父母嘅心頭肉。 bb係上天賜嘅禮物,健康平安咁出世已經好感恩。
avachristy
|
我當時都好天真 照到係女之後喊咗3日 女女出世之後我錫到佢燶啊 女可以扮公主好可愛㗎
$知足常樂$
|
點先可以睇看啲...
...

俗語話:仔好聽,女好命。生左出黎你就無悔,,下一胎再追仔
ipcs
|
點先可以睇看啲...
...

第一胎就追多個囉,我都想要女,但生左2個仔,老公唔肯再生喇。
Manhoyanie
|
點先可以睇看啲...
...

其實仔女都唔緊要啦,最緊要健康,試左兩年先有更加要愛惜bb,生男生女係精子問題,要怪怪就你老公。
qubepang
|
點先可以睇看啲...
...

唔關你事!都唔關個BB事!

都係你老公個精子X同y的問題

你都等左兩年先有,你就唔好諗呢啲嘢啦!

我同老公都鍾意女但依家係個仔
咁又點呀?最多咪買兩件女仔衫比佢着下:mother:
平衡下個心理
但係都要接受㗎
都要錫佢㗎喇
你生出來㗎嘛

你嫌棄佢 BB會知㗎

viko2231
|
自己仔女都唔開心?
生容易養難丫
上天比你已經係福氣黎