自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Glau 發表於 18-7-17 15:31
間公司咁衰, 又話有律師團隊, 又話有保險, 得個講字.

政府衰
間公司又衰

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yericy 發表於 18-7-18 20:59
咁點解唔可以合法白牌車?

如果你係的士司機/大老闆,你制唔制?

珍珠宮

好媽媽勳章

yurijm 發表於 18-7-17 15:30
Uber司機好多有正職
罪名成立留案底
分分鐘正職份工都保唔住

要留案底? 今次只是罰款, 不用坐監

子爵府

Ashleycorina 發表於 18-7-20 01:51
我都好失望㗎,以前真係好鍾意坐又坐得密。
我試過尖沙咀去中環,佢話睇GPS都唔識,我好聲好氣好有禮貌教 ...

其實uber 好奸,咁既情況佢地會話客投訴路線不正確,即刻扣司機錢,但就唔係全數比返乘客。司機上訴都冇用。

大宅

龍蕊 發表於 18-7-19 20:53
上面通街都係滴滴打車,又唔見有咩問題,話白牌車好危險,搵黎講

你確定滴滴打車無發生過問題?

大宅

yericy 發表於 18-7-19 20:20
咁搞法的士牌無晒價值

本身政府發的士牌時都無價值, 而家只係一小部份人的利益, 甘香港整體利益又點計?

的士牌佬唔做, 收返個牌俾其他人做, 唔係話自由市場?

經濟發展講求人流物流, 只要訂死收費高過的士費2-3成, 甘的士牌佬吵咩???

大宅

終極熊貓 發表於 18-7-20 01:09
咁啲的士牌仲有咁高價值嘛?已經唔係獨市
再者,從來無「俾」過人炒賣

如果政府的責任只考慮高價晤搞得, 甘要政府來做咩?

從來政府就是市場的規劃及監管角色, 既然市民有需求, 發其他牌, 規管價格高於的士價2-3成分開市場玩, 一個有價格優勢, 另一個有服務優勢, 各有市場客源有咩問題? 想要服務好價格又要平, 可以既, 繼續想吧!

禁止訪問

珍珠宮

王國教室勳章

rachie 發表於 18-7-20 10:29
其實uber 好奸,咁既情況佢地會話客投訴路線不正確,即刻扣司機錢,但就唔係全數比返乘客。司機上訴都冇用 ...

下,咁衰㗎唔怪得之前有司機有意外走左,好多人(有前uber司機),話uber 對media 講過會負責任,但原來就乜都無做過,我都唔知真假,如果uber真係咁就好衰

禁止訪問

大宅

龍蕊 發表於 18-7-20 12:00
我搭個超過30次,有咩問題?我知近排係有單司機殺乘客,但計返中國每日嘅容量,發生意外機率根本好細,相 ...

如果你只係留意到前陣子鬧得好行嗰單 至於機率大小…… 都係,每個人都只係會死1次,但你可以搭好多好多次滴滴

禁止訪問

大宅

Jasmine-4711 發表於 18-7-17 16:55
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****
發生咩事?

首頁

尾頁

跳至