自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cameo 發表於 18-7-17 17:39
可能記者們一人一句,問到佢都亂,有人問佢係咪跳班,可能佢自己答左「係!」都未知⋯
我對佢地新聞就唔大 ...

係佢自己覆人"跳了兩級"的!

公爵府

99dogdog 發表於 18-7-17 18:07
B6講嘢特別誇張,吹水唔抹嘴!根本如果讀國際學校既話,2011出世既今年升Grade 3係啱數喎,跳咩級吖!
...

就算local school, 做細女都係升小三。

伯爵府

wccm 發表於 18-7-17 18:11
係佢自己覆人"跳了兩級"的!

國際學校grade 3??

公爵府

am136 發表於 18-7-17 17:13
昨日蔣麗莎喺社交平台上載咗大女嘅畢業照,並留言話囡囡9月就入讀小三,仲話有一種即將送囡囡出國留學嘅不 ...

作大就作大啦!當其他人白痴咩,真失禮

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

回覆樓主

係,我朋友2個女讀國際學校,大女6.5歲今年升year 3, 細女4.5歲今年升year 1

大宅

heilok 發表於 18-7-17 18:30
就算local school, 做細女都係升小三。

2011既小朋友只係升小二

水晶宮

回覆樓主:

去邊間國際學校?

公爵府

Lu324 發表於 18-7-17 19:16
2011既小朋友只係升小二

係,我計錯數。
講返正題,佢既然幼稚園做大女,就咁直上讀year 3, 即使啱年齡,亦不是好事。始終幼稚園同小學唔同。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

上校車 發表於 18-7-17 17:22
呢家人好感度係負數

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

靚靚C9 發表於 18-7-17 17:17

X2

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

昨日蔣麗莎喺社交平台上載咗大女嘅畢業照,並留言話囡囡9月就入讀小三,仲話有一種即將送囡囡出國留學嘅不 ...

子爵府

佢老婆唔識英文攪錯咗雅?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

99dogdog 發表於 18-7-17 04:07
B6講嘢特別誇張,吹水唔抹嘴!根本如果讀國際學校既話,2011出世既今年升Grade 3係啱數喎,跳咩級吖!
...

Agree,真係笑大人個口,唔識就唔好認叻啦

珍珠宮

rayrayus 發表於 18-7-18 03:18
Agree,真係笑大人個口,唔識就唔好認叻啦

入院生仔特登坐輪椅路底, 第二次揾人影相剃陰毛相公開

今次算好架啦, 文明左開化左架啦

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

陳係上下啦,佢最輝煌既歷史,就係曾經有阿蛇呢個女友。
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

cameo 發表於 18-7-17 17:39
可能記者們一人一句,問到佢都亂,有人問佢係咪跳班,可能佢自己答左「係!」都未知⋯
我對佢地新聞就唔大 ...

但報導唔係寫係社交平台回應咩? 應該唔關記者事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔係啩。就算佢唔熟,咁都應該了解吓先答人啦
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

wowobibi 發表於 18-7-18 05:19

但報導唔係寫係社交平台回應咩? 應該唔關記者事 :questio ...

唔知呢我估咋,我冇睇佢地d新聞呀

珍珠宮

點會未讀小一就跳班丫,佢老婆自我感覺良好,又周圍報喜

首頁

尾頁

跳至