自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

米豬蓮 發表於 18-7-19 08:09
佢乖到令我地心都痛埋灌食好合作又唔出抓,最多兩頭fing咋,捉住佢個頭佢又乖乖地吞
...
我以前隻貓都係被前主人搬屋遺棄,佢主人好狠心,大門已鎖上,貓貓只能在露台喵喵叫,冇食物冇水,唔救真係會死,後來救咗佢我就收養佢,初初未適應佢都唔食嘢,過多幾日後我放低食物走開佢就偷偷地食,好快就無嘢了,佢都係好乖好純好鐘意痴我,我覺得動物係識感恩的,佢會知你係佢恩人架,所以樓主唔好心痛,加油喔!

子爵府

回覆樓主

好彩貓貓遇到了你

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

milau 發表於 18-7-19 18:19
佢住村屋有花園嘅,未大肚就當隻貓係寶,大肚後隻貓就唔比入屋,在花園住、爬樹、日曬雨淋。後來間屋都賣 ...

爬樹....日曬雨淋先慘,比間屋仔佢遮頭咁難咩? 呢對夫婦真係

公爵府

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

感恩有樓主救貓貓

我都係兩隻貓的媽咪。討厭棄貓人

大宅

回覆樓主:

佢同我家肥豬好似樣 ,幸好佢遇到樓主

子爵府

圓圓2017 發表於 18-7-19 18:05
係米沖涼時比人 虐待

我們幫佢哋沖咖,應該係剛搬屋,已經唔多習慣,跟住沖涼就好似攞佢哋老命咁

男爵府

回覆樓主

公爵府

好媽媽勳章

ka媽 發表於 18-7-19 16:26
其實今時今日想找人領養動物途徑好少,一放上網找人收養就會比人圍插,鬧到體無完膚"什麼等天收、無好死" ...

難道怕比人鬧就直接掉佢出街?難道無親無戚無朋友去問下?點比人鬧都總會有人願意接受,係bk都見唔少啦

男爵府

回覆樓主:

前日我網友棄養佢,我只好接收佢!
佢兩歲男仔,好乖!

phoenixM    發表於 18-8-19 01:52

大宅

zone123 發表於 18-7-21 17:12
前日我網友棄養佢,我只好接收佢!
佢兩歲男仔,好乖!

請問仲有無,呢幾日我搵咗好多途徑都未搵到貓貓。我女想要男仔合眼緣健康就可以,唔家訪就好難搵到,今日同我女去貓舖睇,但我真係好唔想買,一來貴,二來我覺得人家想棄養貓貓係會感受到,所以好想比呢啲貓貓更多嘅愛。

大宅

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆樓主

好彩貓貓遇到妳

大宅

回覆樓主

希望貓貓快d 開心返

珍珠宮

米豬蓮 發表於 18-7-17 23:06
前晚大風大雨放落個紙箱掉出街,幸好有朋友執到轉手比我,岩睇完醫生無乜健康問題,年齡就6-7歲唔排除更老 ...

多謝你收留貓貓,好心一定有好報

作為貓奴我睇到貓貓咁惨好心痛。
個主人真係賤格,唔要都幫忙找主好人家吖,就咁遺棄好PK

Anyway, 祝你一家+7貓健康幸福愉快

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

回覆樓主:

希望貓貓快點開心返

大宅

回覆樓主:

你隻同我隻貓一樣樣。英短好乖好c文架,應該都唔多叫的,但我隻貓學咗我女會大聲叫我。

子爵府

回覆樓主

多謝樓主!

祝福妳一家同貓貓、健康快樂

大宅

回覆樓主

多謝收養被遺棄貓貓的咁多位

讓貓貓感受人間有情

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我第一下重諗一定係有病所以棄養
點知原來無病無痛, 咁都丟佢出街, 個主人好離譜!!!

貓貓好可憐, 好彩遇到你和你的朋友
希望貓貓盡快揾到愛佢一生一世的主人

大宅

回覆樓主

個人覺得唔想養可以俾人領養,再唔係可以帶去愛協起碼都仲有條生路行下!掉佢係街佢地又唔識搵野食,又唔識保護自己,好彩佢遇到樓主!

首頁

尾頁

跳至