懷孕初期單邊勁頭痛

JNF
|
食過必理痛,都痛左幾日,血管跳跳下想嘔....出哂眼水

有無計呀?要返工好辛苦
sweetilife
|
JNF 發表於 18-7-18 12:27

有無計呀?要返工好辛苦

我都想知,最長連續8日頭痛,但可以忍到唔食藥。中醫話我陰虛火旺
edithchanchan
|
我都係呀, 15weeks 呢幾日都痛緊.....
Chingyeeyeee
|

有無計呀?要返工好辛苦

我初期都係長期頭痛,太陽穴跳跳下咁痛,唯有忍咋,我連必理痛都冇食,到左第四個月就冇事了
sweetilife
|
Chingyeeyeee 發表於 18-7-18 22:40
我初期都係長期頭痛,太陽穴跳跳下咁痛,唯有忍咋,我連必理痛都冇食,到左第四個月就冇事了
...

我係前額痛,琴日比個大x仔傳到感冒,岩岩痛到係喊,訓都訓唔到。明知醫生都係開必理痛,所以無打算睇醫生,但真係好辛苦好辛苦,都未生tim架
|
sweetilife 發表於 18-7-18 22:54
我係前額痛,琴日比個大x仔傳到感冒,岩岩痛到係喊,訓都訓唔到。明知醫生都係開必理痛,所以無打算睇醫生 ...

係架頭痛真係好辛苦,講都冇人明,訓又唔係,坐又唔係,做乜都唔係所以媽媽真係好偉大,加油啊!我本身都覺得日日如是世界末日咁,又要返工,挨下挨下突然就冇痛喇,希望你有日訓醒都冇事
sweetilife
|
Chingyeeyeee 發表於 18-7-18 22:58
係架頭痛真係好辛苦,講都冇人明,訓又唔係,坐又唔係,做乜都唔係所以媽媽真係好偉大,加油啊 ...

係囉,真係無諗過頭痛者都可以咁難頂,我都有嘔過,覺得辛苦過嘔同胃頂。我媽咪話佢生幾件一d孕娠發應都無
|
sweetilife 發表於 18-7-18 23:05
係囉,真係無諗過頭痛者都可以咁難頂,我都有嘔過,覺得辛苦過嘔同胃頂。我媽咪話佢生幾件一d孕娠發應都無 ...

我嘔到4個月都覺得慢慢習慣,嘔完就舒服晒,頭痛真係舒緩唔到所以真係睇睇體質,我朋友同你媽咪一樣,全個孕期都叫舒服,冇嘔冇其他狀況
haha748494
|
可能熱氣,最好睇中醫調理下。
JNF
|
Chingyeeyeee 發表於 18-7-18 23:40
我嘔到4個月都覺得慢慢習慣,嘔完就舒服晒,頭痛真係舒緩唔到所以真係睇睇體質,我朋友同你媽咪 ...

我上胎好舒服一點問題都無,今胎剛開始已經好辛苦
完全享受唔到過程
JNF
|
Chingyeeyeee 發表於 18-7-18 22:58
係架頭痛真係好辛苦,講都冇人明,訓又唔係,坐又唔係,做乜都唔係所以媽媽真係好偉大,加油啊 ...

你忍到好勁,我痛到就爆血管咁
RubyYu07
|

有無計呀?要返工好辛苦

有無睇過醫生吖?有D媽咪會偏頭痛架。
|
JNF 發表於 18-7-19 19:26
你忍到好勁,我痛到就爆血管咁

一心諗住個仔就挨過左喇,初期藥又唔敢食,唯有死撐,如果你真係好頭痛就請假抖下,唔好死頂,最緊要自己身體
1717fung
|
我頭三個月都頭痛,去咗按頭同肩頸,服服好多。
SVbaby
|
我用刮痧捧(其實本來用來刮面去水腫丶瘦臉)刮下頭就好好多
hamsterma
|

有無計呀?要返工好辛苦

未陀頭痛到想嘔,好難頂,更何況有佐頭痛
JNF
|
hamsterma 發表於 18-7-21 23:14
未陀頭痛到想嘔,好難頂,更何況有佐頭痛

食左3 次必理痛希望無事....