大家點睇啲人用假名牌?

Fiona_yy
|
朋友SEND左高仿名牌C袋比我睇, 話做工用料全一樣, 很難分辨

我就唔會買高仿了, 用假野請願唔用.
serenasy
|
同感啊! 有時有D冇牌子既袋抄名牌個款我都會盡量唔買..
bik1229
|
Fiona_yy 發表於 18-7-18 12:37
朋友SEND左高仿名牌C袋比我睇, 話做工用料全一樣, 很難分辨

我就唔會買高仿了, 用假野請願唔用. ...

高仿A貨好多上流社會會用,因為佢哋用咩人哋都唔會覺得係假。平民就唔好制喇。
milau
|

Cheap囉!買唔起就唔好用吧!

Fiona_yy
|
milau 發表於 18-7-18 12:40
Cheap囉!買唔起就唔好用吧!
我識幾個新移民FD..都用假名牌袋.
I9528
|

討論區現象 :
口頭官方答案 : 一定唔會
誠實身體答案 : 屋企有,人地都分唔出真假
[/smiley
blackberry    發表於 18-7-18 17:56
newcook    發表於 18-7-18 17:45
20150618bb
|

om但有的唔會分別,以為真野,又点?
Chowying
|
我妹以前係某銀行做,一堆主任經理級約埋去買超 a 貨 個 reception 就死慳死低買個真野
crystal媽咪
|
明知係假一定唔會買。不過試過我係買咗個袋,後來先知道原來係抄款
laiyee6121
|

我都係咁話
laiyee6121
|
serenasy 發表於 18-7-18 12:39
同感啊! 有時有D冇牌子既袋抄名牌個款我都會盡量唔買..

一樣諗法
Mrs.Kangaroo
|

高彷名牌,街方價我会買,但高彷名牌都唔平。
kitbebe
|
唔會買!! 而家只去專門店買名褲袋, 太多高仿
喜歡用高仿的, 以為好著數掛!!
alsace0416
|
其實慳錢買野冇問題, 買a 貨都是個人選擇, 點解有人喜歡加埋人地職位講
kakakwok716
|
高仿都係假,同意用假野請願唔用
Poyau
|

百貨應百客
迷你人
|
是但啦,理得人,話知佢用咩
Fiona_yy
|
alsace0416 發表於 18-7-18 13:19
其實慳錢買野冇問題, 買a 貨都是個人選擇, 點解有人喜歡加埋人地職位講
...
佢係舉例身邊例子, 我估佢應該無意冒犯任何職位..
vivibabyvivi
|
I9528 發表於 18-7-18 12:43
討論區現象 :
口頭官方答案 : 一定唔會
誠實身體答案 : 屋企有,人地都分唔出真假

口裡說不,身體卻很誠實

asa2012
|
人家點做不評論,自己就不會