兩款安胎藥一問

MAMAHANA
|
流啡睇過兩個醫生,分別開左呢兩款安胎藥,想請問呢兩款藥有冇咩分別,邊隻效果好d架?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Louisho1990
|
MAMAHANA 發表於 18-7-18 13:32
流啡睇過兩個醫生,分別開左呢兩款安胎藥,想請問呢兩款藥有冇咩分別,邊隻效果好d架?

...

2隻我都用過,上面果隻醫生叫我塞,無咁暈同眼訓 , 下面果隻我宜家日日都keep住有食,但食完會好眼訓同會有d頭暈 , 但醫生其實話塞藥會好d,直接吸收,食肝會分解左一d
MAMAHANA
|
Louisho1990 發表於 18-7-18 13:41
2隻我都用過,上面果隻醫生叫我塞,無咁暈同眼訓 , 下面果隻我宜家日日都keep住有食,但食完會好眼訓同會有d ...

你幾多周呀?咁你食邊一隻食完之後可以止到唔流啡架?
Louisho1990
|
MAMAHANA 發表於 18-7-18 13:43
你幾多周呀?咁你食邊一隻食完之後可以止到唔流啡架?

其實2隻都系同一樣野黎,你可以用塞先,直接吸收好d
我30w, 因為宮頸短所以要食
最緊要訓床,可以的話叫醫生打安胎針 ,好快止到
MAMAHANA
|
Louisho1990 發表於 18-7-18 13:48

其實2隻都系同一樣野黎,你可以用塞先,直接吸收好d

請問你塞幾多分量?早晚各一次?每次幾粒?
小白球嘅話,醫生叫我早晚一次,每次一粒,我已經塞左一個星期,仲打埋針,訓左床成個星期,都仲流緊啡
Louisho1990
|
MAMAHANA 發表於 18-7-18 14:54
請問你塞幾多分量?早晚各一次?每次幾粒?
小白球嘅話,醫生叫我早晚一次,每次一粒,我已經塞左一個星期 ...

我果時早一枝快孕隆,晚3粒小白球
MAMAHANA
|
Louisho1990 發表於 18-7-18 15:09
我果時早一枝快孕隆,晚3粒小白球

3粒咁多你初期有冇流啡架?
Louisho1990
|
MAMAHANA 發表於 18-7-18 15:25
3粒咁多你初期有冇流啡架?

我7w流血,流左幾日
我要做媽媽
|
應該塞既效果比較好掛?不過都係睇你個人情況喇
淳熙媽咪
|
我食緊第一款,小白球,早晚一粒,食完好眼訓,
我之前懷孕3次都有作小產,有2次保唔住,
今次一知道有左就食小白球,
依家3w6,希望今次順利啦
MAMAHANA
|
淳熙媽咪 發表於 18-7-18 22:13
我食緊第一款,小白球,早晚一粒,食完好眼訓,
我之前懷孕3次都有作小產,有2次保唔住,
今次一知道有左就食小白 ...

頭頭食我都係好頭暈,但食左一個星期度又無咩副作用,唔知係咪慣左!祝痴實呀!
luv__hccc
|
暫時我都係用上面果隻,塞藥
mmbili
|
我果陣試過塞小白球, 無咩唔舒服。 又試過吞下面果隻, 4跟住唔知係咪咁橋係害喜反應, 開始作嘔同嘔, 就轉返塞小白球