親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Care_Bears2009 發表於 18-8-1 07:10
我地當晚6:20已離開Philip island, 回程2個多小時,約8:30-8:45左右回到市中心
...

有冇指定時間,企鵝會上岸?

子爵府

小野花 發表於 18-8-1 10:03
有冇指定時間,企鵝會上岸?

係呀, 上岸回家, 要睇你咩月份去,
我去時7月份係冬天, 5:30就入黑, 不過都等到差不多6PM 先見佢地出現

大宅

super_dollygirl 發表於 18-7-18 13:39
因為唔揸車,同要即日來回,
想問下墨爾本巿中心1.5小時車程內(來回3小時)的景點有咩好介紹?
Thanks!!:fort ...

淘金鎮 - 自己坐火車去Ballarant,火車站有巴士駁去,用google map搜就知搭咩車,或去之前先睇下人哋D blog。但如果帶小朋友去唔可以太快行,最好住多一晚,同埋佢最近推一票玩2日。有時間可以去埋Ballarant個動物園
Lake Mountain - Join local tour,玩toboggan,砌雪人

別墅

mand089 發表於 18-7-23 12:01
我今次大約會留一星期, 報左3個團都係一般景點啦, 屋企人第一去丫嘛
1日係去 Great Ocean Road
1日係去睇 ...

請問講廣東話的旅行社是哪一間,12月帶6299去,想去大洋路同睇小企鵝

男爵府

如要join local tours, 住市中心哪些區域 / 酒店比較方便?

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 18-9-3 22:37
近唐人街

謝謝資料,我見好多酒店集中在墨爾本中央商業區,也可考慮嗎?

禁止訪問

男爵府

IloveJJ 發表於 18-9-3 23:16
邊度係「墨爾本中央商業區」?我紅圈嗰度係唐人街,好幾間local tour都係嗰度集合。但我上次住southern cro ...

好感謝你! 其實我只是看 Expedia, 有得選的酒店都話在「墨爾本中央商業區」

有朋友推介Jasper Hotel, 都近你圖中的位置, 另外 Rydges Melbourne (186 Exhibition St) 又方便嗎?

禁止訪問

男爵府

Local tours 公司見有kkday, 亦有kk melbourne tours, 後者亦多1日團選擇, 有無人試過好唔好?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

magiccandy 發表於 18-9-4 17:14
Local tours 公司見有kkday, 亦有kk melbourne tours, 後者亦多1日團選擇, 有無人試過好唔好? ...

join過kkday一日團去大洋路,唔錯,我地車只有11人,同出面好貴的細團無異

男爵府

Local tours 公司見有kkday, 亦有kk melbourne tours, 後者亦多1日團選擇, 有無人試過好唔好? ...

我8月剛從Mel返嚟,join左KK day三個tour,一個大洋路及十二門徒石,一個Philip island, 一個Mornington island! 十二門徒石嗰個佢係一大架旅巴,另外嗰啲都係十人細團!其實只要住唐人街附近就ok,啲團全部喺唐人街嗰頭集合!

大宅

mushroomcat821 發表於 18-9-6 02:12
我8月剛從Mel返嚟,join左KK day三個tour,一個大洋路及十二門徒石,一個Philip island, 一個Mornington is ...

我也看中kk day 以上的三個tour, 唸住新年去Melbourne 時join! Kk day tour d 導遊ok 嗎?他們會帶我們自費lunch or dinner? 謝謝!

男爵府

GLAU530 發表於 18-9-6 04:44
我也看中kk day 以上的三個tour, 唸住新年去Melbourne 時join! Kk day tour d 導遊ok 嗎?他們會帶我們自 ...

導遊講普通話,其實佢哋唔算導遊,比較似司機,車到你去叫你幾點返上車,亦都冇特別話帶你食啲咩! 但我自己都ok,因為我好怕人熱情!

大宅

mushroomcat821 發表於 18-9-6 08:46
導遊講普通話,其實佢哋唔算導遊,比較似司機,車到你去叫你幾點返上車,亦都冇特別話帶你食啲咩! 但我自 ...

Thx!
因為價錢好抵,好過自駕,所以join kk 的local tour 方便d.....
同理我有9個人,差不多包車!☺️☺️☺️

大宅

我報左後者3個local tour, 下個月去, 未必係最平我貪佢small group in Cantonese , 佢地可以講解埋俾長輩聽....XD

男爵府

mand089 發表於 18-9-14 16:21
我報左後者3個local tour, 下個月去, 未必係最平我貪佢small group in Cantonese , 佢地可以講解埋俾長輩 ...

好呀,等你去完報告下

男爵府

mand089 發表於 18-7-23 12:01
我今次大約會留一星期, 報左3個團都係一般景點啦, 屋企人第一去丫嘛
1日係去 Great Ocean Road
1日係去睇 ...
請問可以介紹廣東話的團嗎?會帶長老去,佢地英文同國語都唔叻

大宅

JuneLai 發表於 18-9-19 21:02
請問可以介紹廣東話的團嗎?會帶長老去,佢地英文同國語都唔叻

我下星期先出發, 返黎再話你知好唔好
我又係同你一樣同長輩出行, 所以先貴少少揾廣東話團

首頁

尾頁

跳至