請問大家雙胞胎政府可揀開刀嗎? 謝謝

TwinsBaby1123
|
大家好, 小女31, 在台灣做左ivf , 是雙胞胎, 預產期2月排左瑪嘉烈, 請問有無Sister有經驗, 政府可唔可以揀開刀啊! 謝謝
|
回覆 TwinsBaby1123 的帖子

請指教🙇
koalalee88
|
TwinsBaby1123 發表於 18-7-18 13:49
大家好, 小女31, 在台灣做左ivf , 是雙胞胎, 預產期2月排左瑪嘉烈, 請問有無Sister有經驗, 政府可唔可以揀 ...

政府冇得你揀
pearluffy
|
應該要睇埋2個b到時係咩位置、即係睇下順產會唔會有機會造成第二個b出唔切嚟缺氧。朋友孖胎因爲上面個b係腳向下、所以已經卜咗政府開刀。
|
回覆 koalalee88 的帖子

謝謝回覆
|
回覆 pearluffy 的帖子

感謝回覆 即時都係要等
KILW
|
koalalee88 發表於 18-8-8 13:48
政府冇得你揀

朋友陀孖QM生,好早已經聽佢講話醫院比佢自由揀順產定開刀,佢無其他問題,只因為孖胎就可以揀。
google_hi
|

聽到qe可以自己選擇
koalalee88
|
KILW 發表於 18-8-8 21:23
朋友陀孖QM生,好早已經聽佢講話醫院比佢自由揀順產定開刀,佢無其他問題,只因為孖胎就可以揀。
...

QE咁好既
|
回覆 KILW 的帖子

可能真係間間醫院都唔同
ipcs
|
TwinsBaby1123 發表於 18-7-18 13:49
大家好, 小女31, 在台灣做左ivf , 是雙胞胎, 預產期2月排左瑪嘉烈, 請問有無Sister有經驗, 政府可唔可以揀 ...

好似真係可以揀
|
回覆 ipcs 的帖子

希望可以啦 我第一次已去驗唐氏, 但佢無講過開刀定順產
pkh0207
|

我都係陀緊對Twins .
我政府看東區。佢地反而建議開刀。
同可以擇。
但我希望順產。。。
JD930
|
google_hi 發表於 18-8-8 21:27
聽到qe可以自己選擇

|
回覆 pkh0207 的帖子

因為我成日暈 血壓突然會好低 上星期先暈完入院 我怕生生下暈左 所以好想開刀
KAKA_WONG
|

我都係瑪嘉烈,宜家31w,都未聽過有得揀,
我要做媽媽
|
我都以為系政府醫院肯定冇得揀,不過應該系每間醫院都唔同架,建議你問下你想去生果間醫院
|
回覆 我要做媽媽 的帖子

謝謝你回覆啊
|
回覆 KAKA_WONG 的帖子

Oh i see... 可能都係睇情況 小小擔心中 你想順產定開刀?
KAKA_WONG
|
TwinsBaby1123 發表於 18-8-10 11:33
回覆 KAKA_WONG 的帖子

Oh i see... 可能都係睇情況 小小擔心中 你想順產定開刀?

有得揀.....當然係「開刀」